De verkoop van uw onderneming

bedrijfswaardering

De verkoop van uw onderneming moet in één keer goed geregeld zijn. Uiteraard. U moet daarbij kunnen vertrouwen op de deskundigheid en onafhankelijkheid van uw extern adviseur. Bij UNO treft u geen cowboys. Desondanks schieten we snel en resoluut raak. U kunt leunen op de creativiteit en brede marktdeskundigheid van een heel team aan bedrijfsadviseurs. Het belang van uw onderneming staat voorop. Als we iets niet zo’n goed idee vinden, hoort u dat ook.

Verkoop aan welke koper?

Soms is de koper al gevonden, bijvoorbeeld bij een overdracht van een familiebedrijf. Veel vaker is het vinden van de meest geschikte koper de eerste stap. UNO is gewend om breed en ver te kijken als het gaat om strategische keuzes bij verkoop. De omstandigheden op de (internationale) markten en de situatie van een mogelijke koper spelen vaak een grote rol bij een bedrijfsoverdracht. Ons advies is te beginnen met een long-list met alle denkbare kopers. Zo’n marktonderzoek geeft een goed beeld van uw opties. Bovendien overziet u hiermee de strategische motieven van uw concurrenten en andere mogelijke kopers. Handig om te weten; een strategisch koper zal uw onderneming immers hoger waarderen. Vervolgens maken we een short-list van de kopers die aan uw voorwaarden voldoen.

Verkoop voor welke prijs?

Een bedrijfswaardering is een belangrijk uitgangspunt voor de onderhandelingen over de prijs. We werken verschillende scenario’s met u uit. Zo komen we samen niet voor verrassingen te staan aan de onderhandelingstafel. UNO adviseert echter veel breder dan de meeste fusie- en overnameadviseurs. We hebben diepgaande kennis in huis over bedrijfsoptimalisatie en financiële herstructurering. Bij verkooptrajecten kijken we diep onder water en brengen we zaken onder de aandacht waarmee u het bedrijf in optimale conditie kunt brengen voor de verkoop. Dit is vaak van positieve invloed op uw bedrijfswaardering.

Regisseren van de hele verkoop van uw onderneming

Verkoop is vanzelfsprekend niet iets waarbij u over één nacht ijs gaat. Een succesvolle verkoop volgt een vooraf opgesteld stappenplan met duidelijk go-/no-go-momenten. U moet in elke fase kunnen vertrouwen op onafhankelijk en deskundig advies. UNO kan uw bedrijfsoverdracht van begin tot eind regisseren. Uw vaste adviseur stelt samen met u het verkoopmemorandum op. Daarna worden potentiële kopers gezochten benaderd. Via ons uitgebreide netwerk kunnen we efficiënt en discreet voor u onderhandelen met meerdere partijen. Bovendien coördineren wij het proces met alle andere betrokkenen, zoals accountants, juristen en fiscalisten. Uw adviseur houdt niet alleen de grote lijn in de gaten, maar ziet ook toe op details waar u zelf geen tijd voor heeft. Onze korte lijnen en heldere communicatie zorgen voor een soepele verkoop.

Lees ook

Overname

author image Tjarda van Dam

Fusie & strategische samenwerking

author image Tjarda van Dam