Indicatieve bedrijfswaardering

bedrijfswaardering

Overweegt u de verkoop van uw bedrijf of participatie door het management? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de waarde van uw onderneming? Een indicatieve bedrijfswaardering geeft u in relatief korte tijd een goed beeld van de bedrijfswaarde en de waardebepalende elementen. UNO werkt met een zelf ontwikkeld waarderingsmodel en weet dat een bedrijf uit meer dan cijfers bestaat. Daarom horen we ook graag uw verhaal achter de cijfers.

Eigen waarderingsmodel

Voor een snelle, maar desondanks grondige en betrouwbare indicatieve waardering hebben we een eigen waarderingsmodel ontwikkeld. In ons waarderingsmodel combineren we verschillende in de markt gangbare waarderingsmethoden tot een optimaal systeem. Zo gebruiken we niet alleen op toekomstige kasstromen georiƫnteerde methoden (DCF en APV), maar hanteren we ook de methode van rendementswaarde en enterprise value (EBITDA-multiples). We zijn ervan overtuigd dat onze werkwijze u de best mogelijke indicatie geeft van de waarde van uw bedrijf en hoe deze is opgebouwd.

Persoonlijk maatwerk

Hoewel het stappenplan voor een indicatieve bedrijfswaardering meestal gelijk is,weten we dat elke onderneming anders is. Daarom kiezen we altijd voor een persoonlijke aanpak. De relevante financiƫle en operationele gegevens die u aan UNO verstrekt, worden eerst nader met u besproken. Op basis hiervan stellen we een indicatieve waardering op. Hieruit vloeit een goed beargumenteerbare bandbreedte voort van de ondernemings- en aandeelhouderswaarde. Uiteraard ontvangt u van ons een bondige rapportage die we bovendien persoonlijk komen toelichten.

Lees ook

Onafhankelijk waarderingsrapport

author image Tjarda van Dam

Waardering bij echtscheiding

author image Tjarda van Dam