Fusie en overname

bedrijfswaardering

Geen enkele fusie en overname is hetzelfde. Toch hebben zulke trajecten belangrijke overeenkomsten, waaronder de grote belangen die spelen en de noodzaak om precies te werk te gaan. Bij UNO begeleiden we ondernemers al jaren succesvol bij de aankoop en verkoop van bedrijven in alle varianten. Denk hierbij ook aan bedrijfsopvolging van familiebedrijven, management buy-ins, management buy-outs en strategische fusies of samenwerkingen. We kennen het klappen van de zweep binnen zulke trajecten en begrijpen wat uw fusie of overname bijzonder maakt.

In één keer goed

Met welke vorm van bedrijfsoverdracht u ook te maken heeft: de belangen en risico’s zijn altijd groot. Het is een intensief en vaak spannend proces dat vraagt om precisie. De bedrijfsoverdracht moet immers in één keer goed gaan. U kunt zich niet permitteren om belangrijke details over het hoofd te zien. En ondertussen gaat de dagelijkse praktijk binnen uw bedrijf gewoon door. Een ervaren extern adviseur weet waar u op moet letten en neemt u werk en zorgen uit handen.

Deskundige regie

Van verkoopintentie en waardering van het bedrijf tot onderhandelingen over de prijs en de overige voorwaarden: UNO regisseert de bedrijfsoverdracht van het begin tot het eind voor u. Hierbij hebben we veel profijt van ons uitgebreide netwerk waarbinnen we efficiënt en discreet kunnen onderhandelen met meerdere potentiële kopers. Natuurlijk coördineren we ook het proces met alle andere betrokken partijen, zoals accountants, juristen en fiscalisten.

Lees ook

Verkoop

author image Tjarda van Dam

Overname

author image Tjarda van Dam