Herstructurering en turnaround management

bedrijfswaardering

Verkeert uw onderneming in financieel zwaar weer? Of dreigt het daarin te komen? Dit voor veel stress zorgt, terwijl u op dat moment juist snel en adequaat moet handelen. Als deskundige op het gebied van herstructurering en turnaround management meer dan 25 jaar ervaring in huis om u te helpen deze storm te trotseren en het tij te keren. Na een zorgvuldige herstructurering keert de rust terug en kunt u weer op gezonde voet verder met uw bedrijf.

Oorzaken insolventie in kaart

Insolventie kent vele vormen. Wat is er in uw geval daadwerkelijk aan de hand? Onze experts helpen u met een heldere diagnose door middel van een quick scan. Essentieel hierbij is te herkennen of de financiële problematiek incidenteel of structureel van aard is. Ook kijken we of uw bedrijf voldoende weerstand heeft om de stappen te zetten die nodig zijn bij een herstructurering. Alle handelingen liggen immers onder het vergrootglas van schuldeisers. Wij zijn een ervaren restructuring en recovery regisseur in dit soort situaties.

Herstructurering: oplossingen en scenario’s

Op basis van de feiten kunnen wij u en uw onderneming goed coachen. Vaak zijn er meerdere routes mogelijk en elke route kent eigen consequenties voor u als ondernemer, maar ook voor uw schuldeisers en medewerkers. Ons advies is maatwerk, we wegen samen met u alle relevante opties om te komen tot een vitale organisatie. Zo komen er soms onverwachte, maar zeer nuttige oplossingen naar voren. Meerdere scenario’s worden doorgerekend om te komen tot een uitgebalanceerd herstelplan, waarmee u en uw medewerkers verder kunnen. En waarmee ook vertrouwen wordt gewekt bij uw bank en leveranciers.

Rust en overzicht

Een insolventietraject is vaak hectisch. De liquiditeitsproblemen kunnen tot spanningen leiden bij bijvoorbeeld uw bank en crediteuren. Zeker wanneer een crediteurensanering of herfinanciering noodzakelijk is. Extra tijd zou handig zijn, maar die is er eigenlijk niet. Sterker nog, allerlei partijen vragen om duidelijkheid over de aard en omvang van de problematiek en hoe deze wordt opgelost. Onze ervaren specialisten zorgen voor rust en overzicht. We helpen u door de bomen het bos te zien, communiceren tactvol en doortastend met alle betrokkenen en sturen planmatig aan op passende oplossingen.

Coronavirus: impactanalyse van uw bedrijf

Het bestaansrecht van uw bedrijf kan ook door niet-beïnvloedbare omstandigheden onder druk zijn komen te staan. De gevolgen van het coronavirus hebben bij veel ondernemers gezorgd voor een financieel lastige en soms onhoudbare situatie. Wij hebben een corona impactanalyse ontwikkeld, waarmee we onder andere de effecten van de omzetdaling en steunmaatregelen doorrekenen. Ook beoordelen we samen met u het bestaansrecht van uw bedrijf op langere termijn. Verder begeleiden we u bij de te nemen acties op het gebied van herstructurering en financiering van uw onderneming.

Lees ook

Impactanalyse coronavirus

author image Tjarda van Dam

Coronacrisis: regelingen en mogelijkheden voor ondernemers

author image Tjarda van Dam