Familiebedrijf overdragen

bedrijfswaardering

Het is een bijzonder en onontkoombaar moment in elk familiebedrijf: het overdragen aan de volgende generatie. Hoe regelt u dit goed? Welke zaken zijn belangrijk om rekening mee te houden? Al meerdere decennia adviseert UNO familiebedrijven die voor een overdracht staan. Wij zijn trots en zuinig op onze onafhankelijke positie met respect voor ieders belang.

Onafhankelijke begeleiding

De besluitvorming en de onderhandelingen horen thuis in vertrouwde handen, gegarandeerd onafhankelijk en objectief. Dit geldt ook voor de bedrijfswaardering. Een objectieve weergave van de waarde van uw onderneming is een essentieel ingrediƫnt voor een eerlijke deal waar iedereen tevreden mee is. Kies daarom liever voor een onafhankelijke partij dan voor aparte adviseurs per familielid.

Oog voor ieders belang

In het proces van overdracht binnen de familie kan het onverwacht ingewikkeld worden. Onderhandelen op het scherpst van de snede is geen uitzondering. U zou soms bijna vergeten dat u te maken heeft met uw eigen familie. Bewaak uw onderlinge verhoudingen door een externe partij aan te laten schuiven. Onze adviseurs hebben ervaring met de unieke, vaak complexe dynamiek binnen familiebedrijven. We begeleiden de overdracht met verstand van zaken en gevoel voor ieders belangen.

Uw familiebedrijf zal veranderen

Het overdragen van een familiebedrijf is veel meer dan het aanpassen van de naam van de eigenaar in officiƫle stukken. Het bedrijf zal op allerlei gebieden grote veranderingen doormaken. De kennis en kunde in het bedrijf moet geborgd worden. Operationele zaken worden overgedragen en opnieuw ingericht. Bovendien verandert met de nieuwe generatie mogelijk ook de dagelijkse aansturing. UNO vertelt u waar u rekening mee moet houden, zodat u voorbereid bent op de veranderingen die voortvloeien uit deze mijlpaal binnen uw familiebedrijf.

Lees ook

Verkoop

author image Tjarda van Dam

Overname

author image Tjarda van Dam