Financiering

bedrijfswaardering

Wie onderneemt heeft meestal ook kapitaal nodig. Het hanteren van de juiste financieringsmix maakt daarin een groot verschil. UNO ondersteunt bij het aantrekken en structureren van financiering, al jarenlang. Daardoor weten we wat kredietverleners van ondernemers verlangen. In goede én minder goede tijden.

Herfinanciering

U heeft uw leningen op orde, maar er verandert iets in uw situatie. U heeft bijvoorbeeld overname- of groeiplannen of krijgt een mooi aanbod van een andere bank. Misschien zoekt u daarbij financiering in de vorm van een deel risicokapitaal of versterking van het eigen vermogen. In zulke gevallen kan het slim zijn om uw huidige bedrijfslening te laten herfinancieren. Wij staan u bij in het creëren van de juiste financieringsmix en kennen de weg naar financiers.

Overnamefinanciering en groeifinanciering

De overname van een andere onderneming of een investering in groei van huidige activiteiten zijn bij uitstek de momenten waarop uw financieringsstructuur kan veranderen. Voor een extra lening om uw groei te kunnen betalen, vraagt uw kredietverlener om inzicht in uw toekomstplannen. Een zogenaamde vendor loan of inbreng van vers eigen vermogen kan dan vertrouwen scheppen. Bij UNO weten we hoe banken en private-equitypartijen hun overwegingen maken.

Verliesfinanciering

Maakt u verlies? Voor ondernemingen in financieel zwaar weer is de wijze van financieren van extra groot belang, evenals het contact met de financiers. Onze adviseurs zijn ervaren in de mogelijkheden voor ondernemers in lastige omstandigheden. Samen met u vinden we de oorzaak van de verliezen en werken we aan een structurele oplossing. Tegelijkertijd zoeken we een passende oplossing voor het liquiditeitstekort op korte termijn. Dit doen we in samenspraak met uw financiers en zo nodig ook met uw crediteuren en de Belastingdienst. We begeleiden u in het behoud van de relatie met uw financiers.

Lees ook

Bedrijfsstrategie & groei

author image Tjarda van Dam

Fusie & overname

author image Tjarda van Dam