Overname van een bedrijf

bedrijfswaardering

Bent u van plan een onderneming aan te kopen of een strategische overname te doen? Weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet? Bij UNO begeleiden we ondernemingen met het uitbouwen van hun bedrijf en het bepalen en behouden van de meest optimale positionering in de markt. Incidenteel én doorlopend. Ook na de overname van een bedrijf is UNO er voor u; onze nazorg is iets waar we trots op zijn. De eerste 100 dagen begeleiden we zowel u als uw bedrijf. Bijvoorbeeld door u te helpen de acties in gang te zetten waarmee u de beoogde doelstellingen rondom de overname ook daadwerkelijk kunt realiseren.

Een bedrijf op het oog?

Heeft u een onderneming op het oog die u wilt overnemen? Bij de overname van een bedrijf komt veel kijken. De praktische handelingen en analyses zijn nog niet eens zo lastig. Maar weet u ook wat er in het hoofd omgaat van de partij aan de andere kant van de onderhandelingstafel? Een goede inschatting van de motieven en wensen van de andere partij is goud waard. Bovendien wilt u zo vroeg mogelijk in het traject alle risico’s in kaart hebben gebracht. Dat is soms meer psychologie dan economie.

Management buy-in of buy-out

UNO begeleidt regelmatig senior managers bij de inkoop in de organisatie, zowel zittend management (buy-in) als management van buitenaf (buy-out). Vaak is er dan sprake van een vertrekkende DGA of wil een moederbedrijf een dochteronderneming verzelfstandigen. Het overnemende management moet een goed businessplan hebben om overnamefinanciering aan te trekken. Uw vaste adviseur bij UNO begeleidt u bij de overname en zorgt dat u de juiste financieringsmix aantrekt.

Groeien met overnames

Grotere ondernemingen en portfoliobedrijven die (deels) in handen zijn van private-equitypartijen hanteren vaak een groeistrategie om de waarde en strategische positionering van de onderneming te verbeteren. De twee zijn onlosmakelijk verbonden. UNO kijkt vooruit door de markt goed te analyseren. Op basis van uw strategische toekomstvisie stellen we een lijst samen van geschikte ondernemingen ter overname. Het is creatief werk: dat past ons goed én we zijn er goed in!

Lees ook

Overnamefinanciering

author image Tjarda van Dam

Verkoop

author image Tjarda van Dam