Klantcases

“Mede door UNO is mijn overnametraject heel goed verlopen”

Fusie & Overname Profi Glass
Annet Wiersema - UNO
In 2016 begint Annet Wiersema, op dat moment mede-eigenaar van Profi Glass, aan een overnametraject om alle aandelen te verkrijgen. Eind 2017 is de overname een feit. “De deskundigheid en ervaring van Luuk hebben enorm geholpen.”

Bedrijfswageninrichting

“Profi Glass is in 1997 opgericht in IJlst in Friesland. We zijn een van de grotere aanbieders in Nederland op het gebied van bedrijfswagenmodificaties, betimmeringen en inrichtingen. Denk aan een bestelwagen met dubbele cabine, maar ook aan bijvoorbeeld rouwvervoer. We bouwen ook personenauto’s om, zodat ze met een zogenaamd ‘grijs kenteken’ mogen rijden. Het interieur gaat eruit, een tussenwand en vlakke vloer komen erin, en de ruiten worden vervangen. Uiteraard voldoet alles wat we doen aan de hoogste normen. De computergestuurde freesmachine zorgt ervoor dat al onze laadvloeren, betimmeringen en houten inrichtingen exact op maat zijn. Daarnaast zijn we dealer van Store Van bedrijfswagen inrichtingen; ‘sterk als staal, licht als aluminium’. Met dit merk bedrijfswageninrichting is ons pakket compleet.”

Brede afzet

“Sinds 2011 hebben we ook een vestiging in Andelst in Gelderland. Wij werken landelijk, dus dan werkt het heel efficiënt als je daar ook een vestiging hebt. Er is daar een ander publiek. De vrachtwagen vervoert de bestelauto’s dagelijks naar de verschillende locaties. Onze klanten zijn heel divers. Importeurs, eindgebruikers, dealers, particulieren: we zijn heel breed. Dat is een bewuste keuze, zodat we niet heel afhankelijk zijn van één segment.”

Overname

“In 2016 kwam het bedrijf in een situatie waardoor ik mij genoodzaakt voelde Profi Glass in mijn eentje voort te zetten. Het was mij meteen duidelijk dat ik alle aandelen over wilde nemen, maar het proces om tot een deal te komen was heel ingewikkeld. Via een van mijn connecties had ik gehoord dat Luuk Veurink mij hiermee goed zou kunnen helpen. Toen hebben we kennisgemaakt en heb ik de zaak uitgelegd. We hebben een plan van aanpak gemaakt en zo zijn we aan de slag gegaan.”

No-nonsense

“Luuk weet hoe je je moet opstellen in formele situaties. Hij is daar heel kundig en zorgvuldig in. Een heel rustige man. No-nonsense. En hij snapt altijd direct precies wat je bedoelt. Dat praat gemakkelijk. We hadden niet constant contact, maar bijvoorbeeld wel in voorbereiding op formele momenten. Maar ik kon hem bijvoorbeeld ook ’s avonds bereiken, als dat nodig was.”

Enig aandeelhouder

UNO heeft Annet op allerlei punten begeleid tijdens de overname, onder meer bij de waardering en de bancaire financiering. “Uiteindelijk heb ik de aandelen verkregen. Sinds november 2017 ben ik 100% aandeelhouder en bestuurder. Het personeel was blij en opgelucht dat de overname uiteindelijk goed is afgerond. Mede door Luuk is het traject heel goed verlopen.”

Nieuwe ontwikkelingen

Het is een intensieve tijd geweest. Annet kijkt liever vooruit naar de toekomst en haar nieuwe plannen. “Die zijn er zeker! We zijn druk bezig met nieuwe ontwikkelingen. Zo werken we aan dubbele cabines in verschillende nieuwe types. En dat is niet niks; alles moet getest en ontwikkeld worden. Denk aan modellering, mallen, het frame ontwikkelen… alles zodat het product compleet wordt en voldoet aan de hoogste Europese normeringen. Luuk blijft mij begeleiden waar nodig. Kortom; ik heb hele goede ervaringen met UNO.”

Bekijk ook

Bedrijfsstrategie Kisuma Chemicals

“Met dit plan kunnen we op weg naar de toekomst”

Lees het verhaal van Kisuma Chemicals