Strategisch groeiplan

bedrijfswaardering

Denkt u dat uw markt nog wel een tijdje hetzelfde zal blijven? Waan uzelf niet veilig! Elke markt kan plotseling veranderen door disruptieve technologie of verschuivingen bij producenten, toeleveranciers of klanten. Ook in uw markt zijn vast en zeker de eerste rimpels waarneembaar die de volgende verstoring inluiden. U moet ze alleen wel kunnen zien. Met een strategisch groeiplan bent u klaar voor de onvermijdelijke veranderingen die de toekomst met zich meebrengt.

Marktonderzoek in de breedte

Het is een valkuil om alleen naar de toekomst te kijken van(uit) uw eigen branche. Natuurlijk is het goed om nieuwe ontwikkelingen binnen uw eigen branche in de gaten te houden. Hoe kunt u anders uw concurrentiepositie bewaken? Maar een toekomstige verstoring komt in veel gevallen via een andere branche overwaaien. De truc is dus om ook opzij te kijken. Wat of wie gaat schuil in uw blinde hoek?

Creatief en strategisch leiderschap

Een duurzame bedrijfsstrategie ontwikkel je samen. Als ondernemer bouwt u op uw medewerkers. Betrek ze bij een toekomstige strategische groeiplan. Zulke strategische inclusie is gezond voor uw bedrijf. Medewerkers hebben namelijk meer kennis, vaardigheden en ideeën dan ze op de werkvloer hoeven te gebruiken. Creatief leiderschap leidt tot creatieve inzichten en creatieve inzichten leiden tot strategische mogelijkheden voor uw bedrijf. UNO helpt u deze inzichten te inventariseren, verzamelen en bundelen in strategische brainstormsessies.

Businessmodel herijken

Ligt u goed op koers met uw onderneming? Wat gebeurt er als de wind plotseling verandert of uw instrumentarium niet meer up-to-date is? Wilt u een bedrijf dat in staat is om met de tijd mee te gaan en in de toekomstige behoeftes van haar klanten voorziet en dat allemaal ook nog zonder verlies van haar bestaansrecht? Vitaal en slagvaardig ondernemen lukt alleen als u en uw mensen in bedrijfskundige zin topfit zijn. UNO houdt u in vorm.