Kennisbank

Dossche Mills neemt aandelen van Waddenmolen over

Overname Waddenmolen

Je hebt projecten die je om wat voor reden bijblijven. Dat kan door de complexiteit van een project, onderlinge strijd tussen betrokken partijen of bijvoorbeeld door wet- en regelgeving. De begeleiding van meelfabriek Waddenmolen bij de verkoop, blijft ons bij vanwege de snelheid.

Het jaar goed afgesloten

Half november 2022 meldde Frank Vogelzang – voor ons geen onbekende – zich bij UNO (Luuk Veurink) met de vraag of hij de begeleiding op zich wilde nemen van de mogelijke verkoop van Waddenmolen. Er had zich een zeer geïnteresseerde partij gemeld en voor dit proces was een ervaren “regisseur” zeer gewenst.

Dankzij de inzet en welwillendheid van beide partijen is het gelukt en kunnen we wel zeggen dat we het jaar 2022 goed hebben afgesloten.

Maximale capaciteit

Het bedrijf Waddenmolen, een gerenommeerde Noord-Nederlandse meelproducent is overgenomen door het Belgische bedrijf Dossche Mills. Door snelle groei in met name de afgelopen jaren liep dit van oorsprong Noord-Nederlands familiebedrijf tegen de maximale capaciteit van de fabriek aan, waardoor verdere groei lastig werd. Door de overname kunnen nieuwe stappen worden gezet in het uitbreiden van het Nederlandse assortiment.

Nieuwe stappen

Frank Vogelzang: “Het was een groot avontuur toen ik in 2014 bij Waddenmolen begon. We hebben als bedrijf sinds die tijd een onstuimige groei doorgemaakt. De afgelopen twee jaren liepen we echter tegen de grenzen van onze productiecapaciteit aan. Ik zie deze overname als een nieuwe avontuurlijke stap die ons in staat stelt om krachtig verder te groeien op onze Nederlandse thuismarkt. Voor onze klanten, onze medewerkers en mij persoonlijk zie ik dit als een grote stap vooruit.”

Kristof Dossche, CEO Dossche Mills: “Met de overname van Waddenmolen willen we de groeiambities van haar klanten mee ondersteunen.”

Dossche Mills

Dossche Mills, in handen van de gelijknamige familie, is een van de grootste maalderijen van Europa. De fabrikant van bloem en meel als bakkerijgrondstoffen verwerkt jaarlijks ruim 1 miljoen ton tarwe en telt meer dan 350 medewerkers. De omzet beliep vorig jaar ruim 350 miljoen euro. Dossche Mills werd onder meer zo groot door enkele overnames. Met Waddenmolen in Nederland komt daar nog één bij.

Frank Vogelzang, voormalig eigenaar en zaakvoerder, zal het bedrijf blijven leiden.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink