Kennisbank

Adviseur uitgelicht: Mark Evers

author image Tjarda van Dam
UNO nieuws

In de rubriek “Adviseur uitgelicht” stellen we Mark aan de hand van 6 vragen graag aan u voor. Mark is begin januari bij UNO begonnen en voor ons geen onbekende. Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij UNO en na enige jaren in het midden van het land gewoond en gewerkt te hebben, is hij nu weer terug op het “oude nest”.

Wat is je achtergrond en hoe komt deze van pas bij UNO?

Ik heb mijn Master Controlling aan de RUG gevolgd en ben daarna als Financial aan de slag gegaan bij een corporate organisatie. Zowel voor de technische als financiële wet- en regelgeving was ik sparringpartner van de business en daarnaast lag mijn focus op verandermanagement.

Ad interim heb ik ook leiding gegeven aan een MKB bedrijf, samen met de ondernemer zelf, met aandachtsgebieden financiën, interne organisatie en performance management.

Hoe ken je UNO en waarom heb je voor ons gekozen?

Tijdens mijn studie heb ik een open sollicitatie geschreven voor een stageplek bij UNO, geheel gebaseerd op de informatie van de website. Open gesprekken en wat vasthoudendheid leidden toen tot een stage plek. Door het werk van mijn vrouw zijn we daarna naar het midden van het land verhuisd en datzelfde werk, brengt ons nu weer terug in het Noorden. Ik kon het niet laten om UNO te polsen naar de mogelijkheden en nu werk ik al weer een aantal maanden met plezier weer in Zuidlaren.

Welke kennis en kunde uit vorige functies komen in je werk van pas?

De combinatie van de complexiteit van een multinational met de dagelijkse hectiek van de ondernemer helpen me bij UNO. De ene werkgever gaf me diepgang, analyse en stakeholdersmanagement, de ander daadkracht, ondernemen, besluiten op onvolledige informatie en bijsturen.

Collega’s vinden me resultaatgericht, geïnteresseerd in mensen en analytisch. Van deze eigenschappen heb ik elke dag profijt.

Welke projecten vind je het meest interessant?

Ik hou van werk waarbij je waarde toevoegt. Dat betekent dat je iets brengt, op inhoud of op persoonlijk niveau, wat toevoegt aan de situatie en helpt problemen op te lossen. Soms is dat een diepgaande analyse, soms een goed advies, soms alleen een luisterend oor. Het is fijn als je op die manier zorgen bij anderen kan wegnemen.

Ik vind dat je eerlijk moet zijn over waar het knelt in een organisatie, maar ook complimenten mag geven over waar het goed gaat .

Cijfers vertellen het verhaal van de onderneming, maar zijn geen doel op zich. De conclusies en de daaruit voortkomende acties is wat er toe doet.

Wanneer heb je een goede werkdag gehad?

Ik hou van een goede mix tussen inhoud en persoonlijk contact. Een halve dag analyseren, de inhoud in, graven om vervolgens inzichten te delen, horen wat anderen denken en gezamenlijk oplossingen realiseren. Als dat terugkomt in mijn werkdag, dan heb ik een goede werkdag gehad.

Wat moeten mensen nog meer van je weten?

Recent ben ik verhuisd van Enschede naar Groningen. Daar woon ik inmiddels met veel plezier samen met mijn vrouw en zoon. Ik hoop in de zomermaanden eens wat vaker op de racefiets naar het werk te kunnen gaan. Dat vergt wat planning met het wegbrengen van onze zoon, maar zorgt wel dat ik met een heerlijk frisse blik aan de dag begin en alle lastige vraagstukken uit mijn hoofd zijn gewaaid als ik thuiskom. 

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink