Kennisbank

Veldink4kids verkocht aan Ottobock

author image Daan Noort
UNO nieuws

Wij zijn verheugd dat wij de verkoop van Veldink4kids aan Ottobock kenbaar kunnen maken. Wij hebben Veldink4kids in dit proces mogen begeleiden. Indirect hebben we hiermee bewerkstelligd dat de hoogwaardige kinderrolstoelen van Veldink4kids nu ook toegankelijk zijn voor kinderen in Europa en zelfs daarbuiten.

Specialist in kinderrolstoelen

Veldink4kids is specialistisch producent van handbewogen kinderrolstoelen. Haar missie is om jonge gebruikers de grootste mate van vrijheid te geven, zodat zij zich op de beste manier kunnen ontwikkelen. Samen met therapeuten worden rolstoelen op maat ontwikkeld, zodanig dat deze kunnen meegroeien met het kind in lengte, diepte en hoogte. Én niet onbelangrijk, worden voorzien van eigen kleur en design.

Aanvulling huidige portfolio

Voor Ottobock betekent de aankoop van Veldink4kids een welkome aanvulling op de huidige portfolio. De rolstoelen van Veldink4kids vullen de productlijn aan vooral voor kinderen in de leeftijdscategorie 3-18 jaar, die te groot worden voor de Kimba rehab Buggy, die Ottobock zelf in de markt zet.

Internationale introductie

Het managementteam van Veldink4kids blijft betrokken bij de organisatie. “We kijken enorm uit naar de internationale introductie van onze producten, waarbij we gebruik kunnen maken van het wereldwijde netwerk van Ottobock. Zo kunnen we nog meer kinderen blij en gelukkig maken met onze rolstoelen, in Europa en daarbuiten”, aldus Arnold van Zuijlekom, Managing Director van Veldink4kids.

Een lange gezamenlijke geschiedenis

Hoe bijzonder is het dat wij eind vorige eeuw al in contact kwamen met de toenmalige eigenaar van Veldink Rolstoeltechniek, de voorloper van Veldink4kids, in het kader van kwaliteitsnormering. Ook zijn wij betrokken geweest bij de verkoop van deze voorloper en nu hebben onze wegen elkaar weer gekruist, met de bijzondere verkoop van Veldink4kids als resultaat.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink