Kennisbank

UNO begeleidt ZenS bij overname Gransier

Ook in de zomerperiode hebben we niet stil gezeten. Half augustus is bekend geworden dat ZenS Holding haar positie in de markt voor fietsaccessoires heeft versterkt door de overname van Gransier Bike Parts uit Heerlen. UNO was ook dit keer actief aan de “koperskant”.

De ZenS Holding neemt alle aandelen over van de huidige eigenaar Dolf Gransier, maar hiermee verdwijnt hij niet van het toneel. Als adviseur blijft hij verbonden en zal zich met name gaan richten op productontwikkeling en inkoop vanuit het Verre Oosten.

De nieuwe algemeen directeur wordt Marcel de Bie. ZenS is houdstermaatschappij van groothandels in auto- en fietsaccessoires met afnemers in Nederland en Europa. Bedrijven in deze groep zijn Service Best International, Twinny Load, Uno Bike, Stahlie Impex, Vanoekel Service en Tepper-Efka.

In 1966 is Gransier Bike Parts BV begonnen als lokale detailhandel. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een totaalleverancier voor de vakhandel in fiets- en scooteronderdelen, met klanten in heel Europa.

Om de enorme groei de komende jaren voort te kunnen zetten, was voor Gransier schaalvergroting noodzakelijk. Aansluiting bij de bedrijven binnen de ZenS groep is een eerste stap om deze groei verder te faciliteren.

Peter Zwanenburg, eigenaar ZenS Holding: “Door de overname versterken we onze positie als marktleider in de distributie van auto- en fietsaccessoires. Daarnaast zijn wij in staat om de vakhandel in het fietskanaal te bedienen.” Dolf Gransier voegt daar aan toe: “Gransier is de laatste jaren enorm gegroeid. Om de komende jaren deze groei voort te kunnen zetten, zijn wij blij dat wij nu onderdeel uitmaken van deze mooie groep.”

UNO heeft ZenS geadviseerd tijdens het aankoopproces en heeft als aankoopregisseur het proces begeleid.

Wij wensen beide partijen heel veel succes toe bij deze nieuwe samenwerking.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink