Kennisbank

Romaris Staal krijgt doorstart

author image Roelof van der Wielen
Romaris Staal krijgt doorstart

Al enkele jaren zijn wij betrokken bij Romaris Staal, een onderneming die staal snijdt en buigt o.a. voor scheepswerven in de regio. Romaris Staal levert deze scheepsbouwers kant-en-klare staalpakketten. Na een financiële en bedrijfskundige Quick Scan in 2019, is UNO bedrijfsadviseurs bij Romaris Staal betrokken gebleven als klankbord voor strategische en beleidsmatige beslissingen.  

De stijgende inkoopkosten en het wegvallen van één van de belangrijkste afnemer (waarvoor was geïnvesteerd in speciale machines), hebben Romaris Staal recent de das om gedaan. Romaris Staal is failliet gegaan.

Gelukkig is er inmiddels goed nieuws naar buiten gebracht. Romaris Staal krijgt een doorstart en wordt voortgezet door ondernemer en investeerder Jan Berry Drenth. Hij was al eigenaar van het pand waarin Romaris Staal gehuisvest is.

De curator Hans Silvius was direct optimistisch over de kans van slagen van de doorstart. “Er is veel vraag naar nieuwe schepen en het product dat Romaris Staal levert, is vrij schaars,” aldus Silvius. “Door andere faillissementen is een deel van de noordelijke productiecapaciteit van staalpakketten verloren gegaan en daardoor zijn werven aangewezen op o.a. de pakketten van Romaris Staal”.

Roelof van der Wielen en Arno Elting zijn namens UNO bedrijfsadviseurs betrokken geweest bij de doorstart. “Als ‘adviseur van een oplossing’, zijn we blij dat Romaris Staal een klassieke doorstart heeft gemaakt. Niet alleen voor het behoud van de werkgelegenheid, maar ook omdat de productie van dit specialistische staalproduct in (Noord-) Nederland behouden blijft”.

Jan Koopmans, oprichter van Romaris Staal blijft bovendien betrokken vanwege zijn specifieke marktkennis en -ervaring.

Lees ook

Succesvolle overnames: de cruciale rol van familiewaarden

Niels Dijkstra Niels Dijkstra

Wat je niet meet, kun je niet verbeteren

Niels Dijkstra Niels Dijkstra