Kennisbank

UNO waardeert aandelen WMD in Nieuwater BV t.b.v. verkoop

author image Roelof van der Wielen
Bedrijfswaardering

Een aantal weken geleden is bekend gemaakt dat Drinkwaterbedrijf WMD haar aandelen in Nieuwater BV overdraagt aan waterschap Vechtstromen.

WMD en Vechtstromen zijn sinds 2004 voor 50% aandeelhouder van Nieuwater BV. In de puurwaterfabriek van Nieuwater wordt van gezuiverd rioolwater ultrapuur water gemaakt. Dit wordt gebruikt als hulpmiddel voor de oliewinning van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

WMD kiest er voor gekozen om een 100% drinkwaterbedrijf te willen zijn en heeft daarom besloten afscheid te nemen van niet-drinkwater activiteiten. De verkoop van de aandelen in Nieuwater BV past in dit nieuwe beleid.

In opdracht van WMD heeft UNO bedrijfsadviseurs een waardering gedaan van de aandelen en samen met de directie de onderhandelingen gevoerd. Als waarderingsdeskundige en procesbegeleider heeft UNO zo een bijdrage kunnen leveren aan de succesvolle verkoop van de aandelen.

Een bijzondere opdrachtgever, een mooie bedrijf met hoogstaande kennis en techniek in huis. Kortom, ook voor ons een leerzaam en waardevolle opdracht.

Lees ook

Stap 2 bij aan- of verkoop van een onderneming: externe fase

Ben Beljaars - UNO Ben Beljaars

Stap 1 bij aan- of verkoop van een onderneming: interne fase

Ben Beljaars - UNO Ben Beljaars