Kennisbank

UNO begeleidt de verkoop van verhuisbedrijf Nobbe

author image Roelof van der Wielen
Fusie & Overname UNO nieuws
Nobbe verhuisbedrijf

Begin 2022 klopte Jan Nobbe bij ons aan met de vraag of wij hem konden adviseren over en begeleiden bij de verkoop van zijn bedrijf. Hij en zijn vrouw wilden van het leven gaan genieten en wilden dat (deels) in Frankrijk gaan doen, in het daar aangekochte vakantiehuis.

De verkoop van een familiebedrijf dat maar liefst 90 jaar van vader op zoon is overgegaan, is bijzonder, als er binnen de familie geen opvolger is. Er moest dus “buiten” op zoek worden gegaan naar een geschikte koper. Tel je daar het verloop van het verkoopproces bij op, dan is dit ook voor ons een opdracht die niet snel vergeten wordt.

Noodlot

Het verkoopproces verliep prima tot het noodlot toesloeg. Jan wordt met spoed aan zijn been geopereerd, wat, na een aneurysma in de knie, leidt tot amputatie van een groot deel van zijn been. Maar ook dan blijkt maar weer de veerkracht van dit ondernemersechtpaar. Bij de pakken neerzitten, dat kunnen ze niet en zelfs vanuit het ziekenhuisbed konden de nodige zaken nog best geregeld worden. Het doorzettingsvermogen en de positiviteit hebben er voor gezorgd dat het bedrijf inmiddels is verkocht aan Jongeneel met vestigingen in Gouda en Schoonhoven.

Nadenken over de toekomst

Roelof van der Wielen heeft namens UNO deze verkoop begeleid. “In een ziekenhuis met je klant overleggen wat de beste verkoopstrategie is, heb ik in mijn lange loopbaan nog nooit meegemaakt. Ik ben blij dat de verkoop aan Jongeneel voelt als een goede stap voor Jan en zijn vrouw en dat er voor hen, nu de gezondheid het weer wat toelaat, ruimte komt om over de toekomst na te denken”.

Lees een uitgebreid interview met Jan en Annet Nobbe in het Dagblad van het Noorden hier.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink