Kennisbank

UNO doneert € 1.000 aan Water for Life

UNO doneert aan Water for Life

UNO en WMD gaan zakelijk al een aantal jaren terug

Toen WMD besloot zich weer te gaan richten op de kernactiviteit van het leveren van drinkwater, is een aantal randactiviteiten afgestoten. Zo is in 2021 het belang van WMD in NieuWater BV verkocht aan de andere aandeelhouder Waterschap Vechtstromen. UNO heeft voor WMD in dit project een waardering gedaan van de aandelen en als procesbegeleider en onderhandelaar de verkoop van de aandelen begeleid.

Daarna heeft UNO in 2021 en 2022 als projectleider WMD bijgestaan in de herstructurering van de governance van WMD.

Goede relatie en fijne samenwerking

Om de goede relatie en fijne samenwerking te onderstrepen, heeft UNO afgelopen vrijdag een cheque overhandigd aan WMD voor een bedrag van € 1.000,- voor “Water for Life”. Met dit mooie bedrag kunnen 1.000 nieuwe drinkwateraansluitingen in derdewereld landen worden gerealiseerd. En dat dit nu precies afgelopen vrijdag plaatsvond, was niet voor niets. Het was 22 maart namelijk Wereldwater Dag. Niet zomaar een vrijdag dus, maar een dag waarop stil gestaan wordt bij het belang van schoon drinkwater en het feit dat dit nog op veel plekken in de wereld geen vanzelfsprekendheid is.

De Nederlandse drinkwatermaatschappijen, waaronder WMD, hebben hun krachten gebundeld in het initiatief “Water for Life” en dragen op die manier bij aan het oplossen van de drinkwaterproblematiek.

Wereld Waterdag

Wereld Waterdag creëert extra bewustzijn ten aanzien van schoon en veilig drinkwater. Een levensbehoefte die niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Het werk van de stichting dóet ertoe en met deze gift aan Water for Life willen wij daarin iets betekenen,’ aldus Roelof van der Wielen die de cheque overhandigde namens UNO bedrijfsadviseurs. Vivienne Frankot, directeur WMD: ‘Van onschatbare waarde, want doordat onze klanten en bedrijven om ons heen Water for Life een warm hart toedragen maken we samen het verschil!’

Lees ook

UNO ondersteunt Sealteq bij aandelenverkoop

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink

UNO doneert € 1.000 aan Water for Life

author image Tjarda van Dam