Kennisbank

UNO als deskundige aan het woord in webinar van NBA

author image Roelof van der Wielen
Insolventie & Herstructurering
deelname webinar NBA

Donderdag 22 september organiseerde NBA, de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants een webinar, met deze keer als onderwerp Coronaschulden.

Diverse partijen, zoals MBK Nederland, de Belastingdienst, een investeerder en een insolventie advocaat lieten hun licht schijnen over onderwerpen als afbouw Coronaschulden, (her-)financiering insolventie, maar ook herstructurering en WHOA. Voor deze laatste 2 items was onze collega Roelof van der Wielen gevraagd zijn visie toe te delen.

Boodschap

Zijn belangrijkste boodschap aan de accountants:

  • Geef de ondernemer onverbloemd duidelijkheid over zijn/haar toekomstperspectief. Laat de ondernemer de aflossing van de Corona schulden niet nodeloos voor zich uitschuiven.
  • WHOA is een middel, geen doel. Een WHOA traject vergt een lange adem, veel voorbereiding én dus kosten. Zet dit middel dus niet kosten wat kost in, als er ook andere oplossingen mogelijk zijn.
  • Herstructurering is een kunst geen techniek. Met andere woorden, het is niet simpelweg een kwestie van een stappenplan volgen, het is juist ook een kwestie van “in- en aanvoelen” en meebewegen, waarbij de bedrijfsmatige én menselijke maat niet uit het oog verloren mag worden.
  • Ga als accountant niet in de regie-rol, maar houdt afstand en stel een multi-disciplinair team samen met een heldere en nuttige rolverdeling.

Oordeel deelnemers: deskundig, praktisch en duidelijk

Bijna 1.000 leden luisterden deze middag mee en als je enkele dagen na het webinar, via het NBA, reacties ontvangt als: Deskundig panel, prima weergave van de actualiteit, praktisch en toepasbaar ingestoken en duidelijke uitleg, dan kunnen we niet anders concluderen dan dat het een geslaagd webinar is geweest.

Mede dankzij de goede organisatie, kijken wij terug op een geslaagde deelname.

Terugkijken

Ben je niet in de gelegenheid geweest het webinar te volgen (of is dit de eerste keer dat je er van hoort), dan delen we graag de link, waarmee het webinar terug te luisteren is:

Neem vrijblijvend contact op

Zij er nog vragen over herstructurering of WHOA? Neem gerust eens contact met ons op.

Lees ook

Een goede voorbereiding is het halve werk

Niels Dijkstra Niels Dijkstra

Afko’s en klapperende oren

author image Tjarda van Dam