Ik wil mijn bedrijf overdragen aan mijn kinderen. Waar moet ik aan denken?

Belangrijke startvraag bij een bedrijfsoverdracht aan kinderen is: zijn mijn kinderen hier klaar voor? En zijn ze geschikt om mijn bedrijf verder te voort te zetten?

Deze geschiktheid kan getoetst en vastgesteld worden en dat is belangrijk voor het voortbestaan van het bedrijf.  En dat houdt in dat het bedrijfsbelang wel eens kan afwijken van het familiebelang.

Als er sprake is van geschiktheid dan is de zorgvuldige culturele inpassing in het bedrijf cruciaal voor een succesvolle overdracht. Dit vraagt om een zorgvuldig geplande overdracht waarbij kennis en kunde met beleid worden overgedragen, er aandacht is voor de stakeholders en er eerlijk wordt gekeken naar de consequenties van de aanstaande verandering.

Lees ook onze tips bij het overdragen van uw bedrijf aan uw kinderen.

Overdracht van een familiebedrijf

Een bijzonder en onontkoombaar moment in elk familiebedrijf: de overdracht naar de volgende generatie. Hoe regelt u dit goed? Welke zaken zijn belangrijk om rekening mee te houden? UNO bedrijfsadviseurs adviseerde al tientallen familiebedrijven in dit proces van overdracht. We delen graag enkele aandachtspunten met u.

Bekijk bedrijfssituatie

Waarderen van een bedrijf

Het waarderen van een bedrijf is in veel gevallen nuttig, maar wordt vaak pas echt actueel bij een bedrijfsoverdracht, of inkoop of uitkoop van partners. Belangrijk om goed te kunnen onderhandelen over de uiteindelijke prijs bij verkoop. Bij het maken van een bedrijfswaardering komt veel kijken. Waar kunt u op letten?

Bekijk bedrijfssituatie