Kennisbank

Vroom Funderingstechnieken haalt investeringsmaatschappij aan boord

author image Marian van der Werf
UNO nieuws

Even geleden is bekend geworden dat Vroom Funderingstechnieken uit Oosthuizen de investeringsmaatschappij Craft Capital aan boord geeft gehaald om het bedrijf verder te kunnen laten groeien

Vroom Funderingstechnieken is expert op het gebied van grote, complexe en specialistische funderingswerkzaamheden.

Craft Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Roerink en is opgericht door Gerjhan Roerink en Pieter Leyssius. De familie Roerink is eigenaar van onder andere Zuivelhoeve. Het fonds investeert in Nederlandse familiebedrijven om deze samen met de ondernemer verder te laten groeien.

De investering in Vroom is de tweede investering van Craft Capital sinds haar oprichting eerder dit jaar. Eerder maakte Craft Capital bekend Continental Shellfish Organisation, het oudste mossel- en oesterbedrijf van Yerseke, van een kapitaalinjectie te zullen voorzien.

De familie Vroom en het management blijven actief binnen het bedrijf. Craft Capital zal vooral op strategisch niveau betrokken zijn.

Toezichthouder ACM moet de transactie formeel nog goedkeuren. Vroom verwacht dat dat binnen een maand zal gebeuren.

UNO heeft de meerderheid van de aandeelhoudersvergadering geadviseerd tijdens het gehele proces. Daarbij heeft zij intensief samengewerkt met Lindenaar & Co en Stek Advocaten.

Wij proosten op de goede samenwerking en wensen de directie en alle medewerkers van Vroom en Craft heel veel succes toe in de toekomstige samenwerking.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink