Kennisbank

UNO begeleidt Virol bij verkoop

UNO heeft de aandeelhouders van Virol begeleid tijdens het gehele verkoopproces en heeft als regisseur het proces gecoördineerd. Dit alles in samenwerking met directie en ondersteund door juristen en fiscalisten.

Afgelopen week berichtten diverse media al over de aandelenovername van Virol BV, de afvalverwerker uit Scheemda, door het Duitse PreZero. De handtekeningen zijn inmiddels gezet en naar verwachting wordt de verkoop half juli definitief gemaakt.

UNO heeft de aandeelhouders van Virol begeleid tijdens het gehele verkoopproces en heeft als verkoopregisseur het proces gecoördineerd. Dit alles in samenwerking met directie en ondersteund door juristen en fiscalisten.

Virol is al meer dan 50 jaar een gerespecteerd familiebedrijf in Noord-Nederland met een groot portfolio aan klanten en meer dan 150 medewerkers. Alle activiteiten, middelen én werknemers zijn onderdeel van de deal en daarmee breidt PreZero haar positie in de Nederlandse recycle branche verder uit.

Voor Virol betekent de overname een positieve stap naar verdere groei. De internationale positie van PreZero biedt bovendien mogelijkheden op het gebied van kennisdeling. Virol zal te zijner tijd verder gaan onder de naam PreZero. Algemeen Directeur Eric Schoonderbeek is blij met deze stap. “Virol kan samen met PreZero haar doelstellingen gaan realiseren: duurzame, kwalitatieve dienstverlening waarbij de circulaire economie centraal staat”.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink