Kennisbank

UNO bedrijfsadviseurs in touw voor WerkPro

author image Roelof van der Wielen
Strategie UNO nieuws
In touw voor Werkpro

Werkkansen voor iedereen

Al decennialang biedt WerkPro werkkansen voor iedereen. De missie van WerkPro is even simpel als uitdagend: zinvol werk voor wie dat nodig heeft. WerkPro werkt samen met gemeenten, zorgaanbieders en het bedrijfsleven aan een inclusieve arbeidsmarkt in Noord Nederland. De sociale ondernemingen van WerkPro leveren niet alleen werkplekken, maar ook producten en diensten die bijdragen aan leefbaarheid en duurzaamheid.

Er zijn op de momenten die er “toe doen”

UNO is al dertig jaar actief in het beoordelen van bestaansrecht van bedrijven, plannen en situaties. Meestal juist op de momenten die er voor de ondernemer “toe doen”, bijvoorbeeld op het moment dat het financieel niet goed gaat en er gekeken moet worden naar een bestendige toekomst, of op het moment dat een onderneming verkocht of gekocht wordt en er een objectieve adviseur nodig is voor de waardebepaling en begeleiding in het verkoop-/aankooptraject.

Uitleg over innovatie

Op uitnodiging van WerkPro heeft onze collega Roelof van der Wielen in december een ochtend praktische uitleg gegeven over de ontwikkelingsfase en kenmerken van innovatie. Nadrukkelijk met een praktisch handvat voor de kostprijsberekeningen en de ontwikkeling van dat kostprijsmechanisme in de verschillende stadia van het bedrijf.

Een prachtige ochtend met super gemotiveerde entrepreneurs, zoals:

NAIS – een Gronings naaiatelier waar nieuwe producten worden gemaakt op duurzame wijze van tweedehands stoffen. Alle producten van NAIS zijn uniek, net als de mensen die ze maken. Want ook zij beschikken over allerlei mogelijkheden die ze bij NAIS kunnen ontdekken en ontwikkelen.

De Prael Groningen – een brouwerij en proeflokaal met een sociale missie. De Prael Groningen gelooft in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen, hier komen mens en bier samen. En genieten gasten van bijzondere bieren en lekker eten. Er wordt gewerkt met lokale ingrediënten, streekproducten en afvalverspilling wordt zoveel mogelijk tegengegaan.

Simplon Hostel – een betaalbaar hostel in de stad Groningen met 82 bedden in kamers en slaapzalen. Het hostel is een sociale onderneming waar onder begeleiding mensen werken aan werknemersvaardigheden en ervaring opdoen in het hotelwezen. Gasten uit de hele wereld vinden bij Simplon Hostel een comfortabele uitvalsbasis voor hun bezoek aan Groningen.

GoudGoeie Fietsen – een ‘groene’ fietsenwinkel waar weesfietsen uit de stad Groningen worden verkocht, die helemaal zijn opgeknapt voor een volgend leven. Zo komen er minder nieuwe fietsen bij en krijgen mensen de kans om het vak van fietsenmaker en fietsverkoper te leren. Met een GoudGoeie Fiets ga je duurzaam op weg.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink