Kennisbank

TSS neemt Copernicus over

author image Marian van der Werf
Fusie & Overname UNO nieuws
TSS neemt Copernicus over

Maandag 15 mei is bekend gemaakt dat Total Specific Solutions (TSS) het Nederlandse softwarebedrijf Copernicus heeft overgenomen. Met de overname versterkt TSS haar aanbod voor integratie-oplossingen en haar portfolio voor de gezondheidssector.

Focusgebieden

Copernicus is een softwarespecialist met twee focusgebieden. De eerste wordt gevormd door Niklas, een multi-vertical platform voor data-integratie dat breed toepasbaar is in allerlei sectoren. De tweede is CoperniCare, die een aantal software-applicaties biedt voor de zorgsector, op het gebied van track & trace, voorraadbeheer en goederenlogistiek.

Uitbreiding portfolio

“Wij zijn verheugd dat Copernicus zich bij TSS heeft aangesloten. Copernicus behoort tot de marktleiders op het gebied van data-integratie en gegevensuitwisseling. Met de overname voegen we bovendien een uitbreiding toe aan onze portfolio voor de gezondheidszorg. We kijken er naar uit om samen met Egbert, Ruud en het team van Copernicus de volgende fase van TSS in te gaan”, aldus Adelmoula Salah, General Manager van TSS.

Egbert Ellenkamp en Ruud Vrolijk, beiden voormalig eigenaar van Copernicus: “We hebben in de afgelopen jaren een mooi en betrouwbaar softwarebedrijf opgebouwd. De steun van TSS is precies wat we nodig hebben om ons groeipad te vervolgen. We kijken er naar uit nieuwe inzichten te delen en zijn er van overtuigd dat deze stap onze klanten, medewerkers en het bedrijf zelf nieuwe en interessante mogelijkheden biedt.”

Mooie overname, mooi resultaat

Daan Noort en Marian van der Werf van UNO bedrijfsadviseurs hebben de eigenaren van Copernicus begeleid bij het verkoop­proces, in samenwerking met WLP Law.

Daan Noort: “Binnen Copernicus was sprake van een gezonde bedrijfsdrukte, waarbij extra inspanningen worden gevraagd van betrokkenen bij het verkoopproces. De onderlinge samenwerking verliep daarbij uitstekend, wat mede heeft geleid tot dit mooie resultaat.”

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink