Kennisbank

SW Vastgoedverbetering gaat verder onder de vleugels van NOK.5

SW gaat verder onder vleugels NOK.5

Open je de website van SW Vastgoedverbetering, dan springt de volgende tekst meteen in het oog “Positieve impact op vastgoed, mensen en maatschappij”. En dat positieve hebben we gedurende het gehele proces van begeleiding mogen ervaren.

SW heeft zich ontwikkeld van een schildersbedrijf tot een specialist in vastgoedverbetering.
Al meer dan 70 jaar is SW verantwoordelijk voor het langdurig behoud van vastgoed, zodat mensen prettiger en duurzamer kunnen wonen, werken en verblijven. Met elf vestigen in vier regio’s in Nederland is SW een landelijke speler.

Wens tot meer schaalgrootte

In juli 2023 is UNO door SW Groep benaderd met de vraag mee te denken over de toekomst van SW, inclusief de optie van een mogelijke verkoop van SW Groep. De wens tot meer schaalgrootte (met name in West-Nederland) én de huidige concentratietendens in de markt, maakten de omstandigheden gunstig om SW te verkopen en aan te sluiten bij een grotere marktpartij.

Het resultaat? Na intensieve voorbereidingen en besprekingen met meerdere kandidaten over een mogelijke overname, is besloten om samen verder te gaan onder de vleugels van NOK.5. In de afgelopen week zijn daarvoor de documenten getekend en naar verwachting wordt de transactie in de komende weken geformaliseerd.

Sterk geworteld in de eigen regio

NOK.5 richt zich op de verduurzaming en onderhoud van woningen, is actief in heel Nederland en bestaat uit bedrijven die sterk geworteld zijn in hun regio. Stuk voor stuk uit hetzelfde hout gesneden, met behoud van de eigen lokale signatuur en cultuur. NOK.5 bundelt krachten en expertises om zodoende maximale effectiviteit te behalen voor onze opdrachtgevers.

Naast SW Vastgoedverbetering zijn Geluk Groep (regio Zeeland/West-Brabant), Heko
(regio Zuid-Holland), ToekomstGroep (regio Noord-Holland) en Hagemans (regio
Gelderland/Utrecht) onderdeel van NOK.5

Schaalvergroting met behoud eigen cultuur

“De langetermijnvisie, persoonlijke aanpak en slagkracht van NOK.5 hebben SW overtuigd. De opzet van partnerbedrijven in verschillende regio’s biedt SW de kans om mee te gaan in de schaalvergroting in de markt op een manier waarop de SW cultuur behouden kan blijven”, aldus Hans Wortelboer, algemeen directeur van SW.

Ook bij NOK.5 zijn de geluiden positief. Ieko Sevinga van NOK.5: “We zijn onder de indruk van de sterke ontwikkeling die SW Vastgoedverbetering de afgelopen jaren laat zien. SW’s missie om positieve impact te maken op vastgoed, mensen en maatschappij past naadloos in onze ondernemingsfilosofie. Daarnaast versterkt de samenwerking met SW onze NOK.5 dienstverlening en positionering als dé plek voor talent.”

Professioneel, pragmatisch en met plezier

Daan Noort: “De samenwerking met Hans Wortelboer en Koen Poppema werd gekenmerkt door professionaliteit, gezond pragmatisme en plezier. Een mooie combinatie die er mede voor heeft gezorgd dat het proces voorspoedig is verlopen.
Daarnaast ligt er een mooie basis voor Hans en Koen om samen met de anderen binnen NOK.5 het bedrijf verder uit te bouwen. Ik wens ze daarbij heel veel succes en werkplezier!”

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink