Kennisbank

Accent en Arcus IT gaan samen, Egeria neemt meerderheidsbelang

author image Daan Noort
UNO nieuws

Jaarlijks begeleidt UNO bedrijfsadviseurs tientallen ondernemers bij de aan- en verkoop van hun bedrijf. Soms valt een transactie daarbij op door de aard van de onderneming, een heel soepel of juist stroef lopend proces of een reeds jarenlange relatie met de ondernemer zelf.

2-sporen traject

Afgelopen week hebben we weer een M&A traject afgerond en deze was bijzonder, omdat niet alleen twee bedrijven samengingen, maar tegelijkertijd ook investerings­maatschappij Egeria een meerderheidsbelang in het geheel heeft genomen. Een soort 2-sporenproject, waarbij het is gelukt om beide sporen op het juiste moment te laten samengaan.

Bundeling expertises en financiële slagkracht

Accent is al 27 jaar een stabiele ICT- dienstverlener in Sneek en was op zoek naar schaalvergroting. Commercieel Directeur Wim Behage: “De klant vraagt steeds meer om multidisciplinaire dienstverlening. Om dat te kunnen blijven bieden, was voor ons schaalvergroting nodig. Met Arcus IT en investeerder Egeria gaan we bouwen aan een landelijk opererend bedrijf, zonder het regionale karakter te verliezen. We zijn er van overtuigd dat we hiermee onze klanten het beste kunnen blijven bedienen”.

Ook de andere partijen zijn overtuigd van deze stap.

“In de branche wordt expertise steeds specialistischer en het talent schaarser”, aldus Rob Verbeek, CEO van Arcus IT. “Door samenwerkingen aan te gaan, spelen wij in op dit dilemma en hierin maken we nu 2 stappen tegelijkertijd. We bundelen krachten met Accent en voegen daar samen de financiële slagkracht van Egeria aan toe”.

Sander van Alphen, partner bij Egeria, voegt daaraan toe: “We kijken er naar uit om samen te werken met de management teams van Accent en Arcus IT en ondersteunen hen bij organische groei en overnames”.

Duidelijk is dat informatiebeveiliging, mede vanwege toegenomen online werken en digitale aanvallen van buitenaf, steeds belangrijker is geworden. Security is dan ook een speerpunt om data van klanten zo goed mogelijk te beschermen.

Begeleiding UNO

UNO bedrijfsadviseurs heeft de aandeelhouders van Accent begeleid bij het verkoop­proces, in samenwerking met TRIP Advocaten & Notarissen. Daan Noort: “de onderlinge samenwerking met de aandeelhouders van Accent verliep professioneel en plezierig. Mijn eigen IT-achtergrond was daarbij een voordeel, we begrepen elkaar vlot op de bedrijfsvoering en essentiële onderdelen daarvan. En dat werkt wel zo goed in een toch best complex proces.”

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink