Kennisbank

Progress Onderwijs overgenomen door Breens Network

author image Daan Noort
UNO nieuws

Het jaar 2022 is nog maar net begonnen en wij ronden al onze tweede M&A deal af. Vers van de pers is deze week bekend gemaakt dat Progress Onderwijs is overgenomen door Breens Network.

Breens Network

Breens Network is een Nederlandse EdTech-organisatie. De organisatie is ontstaan vanuit de ambitie om het Nederlandse onderwijs te ondersteunen bij het gebruik van nieuwe digitale technologieën, bijbehorende processen en werkwijzen.

Geert-Jan van der Snoek, CEO Breens Network: “De overname van Progress Onderwijs geeft ons de unieke mogelijkheid om, samen met de onderwijsinstellingen, door te bouwen aan een flexibel, gepersonaliseerd en toekomstbestendig onderwijssysteem, waarin de student centraal staat. Het is een aanzienlijke versterking – en verbreding – waarin onze veilige en betrouwbare werk- en leeromgeving het uitgangspunt vormt”.

Progress Onderwijs

Voor Progress Onderwijs, met als enige aandeelhouder RUG Ventures, betekent toetreding tot Breens Network goede groeimogelijkheden, versterking van de continuïteit voor de onderwijsinstellingen en verbreding binnen de digitale werk- en leeromgeving. Jan Batteram, directeur van Progress Onderwijs: “Voortkomend uit de Rijksuniversiteit Groningen zijn wij nauw betrokken bij het onderwijs en vanuit onze technologische kennis ondersteunen wij de verdere digitalisering van de onderwijsprocessen. Met een team van bevlogen mensen, hoogopgeleide experts, deskundigen van het onderwijsproces spelen wij dagelijks in op de behoefte van onze klanten. Met de toetreding tot Breens Network kunnen wij de sterke positie op het gebied van Student Informatie Systemen verder uitbouwen en zijn wij een uitstekende aanvulling op het aanbod van Breens Network in het hoger onderwijs”.

Ondersteuning UNO

UNO bedrijfsadviseurs is in april 2020 al in gesprek geraakt met Progress, voornamelijk om de toekomstige ontwikkelrichting te bepalen. Hierin stonden alle opties op dat moment open, zoals ongewijzigd doorgaan, groei op eigen kracht en ook verkoop. Na onderzoek en diverse gesprekken bleek de  combinatie met Breens Network de sterkste: continuïteit van de dienstverlening voor de onderwijsinstellingen, daarmee ook toegang tot de bredere innovatieve mogelijkheden binnen Breens Network en voor de medewerkers meer professionele ontwikkelingsmogelijkheden binnen de groep.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink