Kennisbank

Adviseur uitgelicht: Tim Klinker

author image Tjarda van Dam
UNO nieuws
Adviseur uitgelicht Tim Klinker

In de rubriek “Adviseur uitgelicht” stellen we Tim aan de hand van 7 vragen graag aan u voor. Tim is half januari bij ons begonnen. Waar vele collega’s werkervaring hebben opgedaan in het bedrijfsleven, zien we in Tim’s CV een prominente plek voor de adviserende rol.

Wat is je achtergrond en hoe komt deze van pas bij UNO?

Ik heb de afgelopen jaren als zelfstandig adviseur vele ondernemers geholpen met vraagstukken op gebied van financieringen en op het gebied van bedrijfsovernames. Mijn ervaring, kennis en netwerk kan ik inzetten voor UNO en haar klanten.

Hoe ken je UNO en waarom heb je voor ons gekozen?

Voordat ik als zelfstandig adviseur begon, werkte ik voor één van de Nederlandse banken. Bij deze bank heb ik op meerdere zakelijke afdelingen door heel Nederland gewerkt. Omdat UNO één van de “preferred suppliers” is van meerdere banken, is UNO meerdere keren ingeschakeld om klanten van de bank verder te helpen op financieel/strategisch gebied. Zo heb ik UNO leren kennen en meerdere keren zaken met ze gedaan. De gesprekken verliepen altijd positief en constructief.

Toen ik in mijn eigen onderneming tegen “muren” aanliep en o.a. het sparren met (professionele) collega’s miste, kwam UNO weer in beeld. Mijn klanten werden steeds groter, vraagstukken omvangrijker en dus voelde het voor mij logisch om me ergens bij aan te sluiten. Mijn klanten zijn in goede handen en ik kan met mijn kennis en ervaring zelf ook iets bijdragen.

Wat kunnen de collega’s van UNO van jou leren?

De afgelopen 20 jaar heb ik vele ondernemers gesproken, geholpen en heb ik het geluk gehad dat ik in de keuken van deze ondernemers kon kijken. Al deze ervaring komt van pas bij de dienstverlening van UNO. Verder hou ik er van om meerdere partijen bij elkaar te brengen. Als iedereen daar baat bij heeft. geeft dat veel voldoening.

Om een voorbeeld te geven: Een klant van UNO zocht naar een nieuwe uitdaging (nadat UNO hem geholpen had zijn bedrijf succesvol te verkopen). Ik heb binnen mijn netwerk gezocht en contact gelegd met een mogelijke overname kandidaat. Als dit gaat lukken, is het toch een echte win-win situatie.

Welke kennis en kunde uit vorige functies komen in je werk van pas?

Ondanks dat het werk van een bedrijfsadviseur erg kennisgericht is, ben ik ervan overtuigd dat ik juist het verschil kan maken met mijn “zachte” competenties. Dus oprecht, integer, afspraken nakomen zijn basis kernwaarden die ik hoog in het vaandel heb staan (net als mijn collega’s bij UNO trouwens). Verder denk ik dat ik met mijn creatieve oplossingen altijd iets extra’s kan brengen, wat een nog grotere kans van slagen betekent voor mijn klanten.

Van welke projecten word je blij?

Ik word het meest blij van een overnametraject, waarbij je een grote invloed hebt op de toekomst van de ondernemer en haar werknemers. Bijvoorbeeld doordat je bij een goede verkoop veel banen redt die anders onzeker waren geworden. Of dat je een ondernemer in nood kan ontlasten, zodat je een positieve invloed hebt op het reilen en zijlen niet alleen van de organisatie en maar ook voor de ondernemer in zijn privésituatie.

Wanneer heb je een goede werkdag gehad?

Ik spreek veel ondernemers die ergens tegen aanlopen of vragen hebben. Dit kan over van alles gaan.

Als ik een open en oprecht gesprek gehad heb met deze ondernemer (of van iemand anders in mijn netwerk) heb ik een goede werkdag. Een top dag is het als ik ook nog eens heb kunnen bijdragen aan een oplossing/ denkrichting.

Wat moeten mensen nog meer van je weten?

Ik ben erg trots op mijn beide dochters (Lauren (5) en Vianne (2)) en verder ben ik een groot voetbal fan. Ik voetbal zelf al vanaf mijn zesde jaar. Ben lid van de Business club van FC Groningen, help het bestuur van een amateurvereniging (zaterdag 1ste klasse) met financiële zaken en ga regelmatig naar de UK om wedstrijden te bezoeken.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink