Kennisbank

UNO ondersteunt Sealteq bij aandelenverkoop

Sealteq

Hoe het begon

In 2023 was het precies 50 jaar geleden dat Frans Nooren in Stadskanaal zijn onderneming is gestart. Begonnen met een impregneerbedrijf, heeft hij aan de wieg gestaan van de groei naar wie de onderneming nu is, de Sealteg Group, met ruim 250 vakspecialisten op 7 verschillende locaties in het land.

Tegenwoordig beschermt, versterkt en onderhoudt Sealteq beton- en straalconstructies van bruggen en gebouwen.

Strategische herstructurering

Via ons netwerk kwam de vraag of wij Sealteq konden en wilden bijstaan bij de besluitvorming over en uitrol van de voorgenomen strategische herstructurering (‘proces-sparring’ / analyse van de financiële plannen en financieringskwesties / waarderingscalculaties). Dit alles in het licht van een (mogelijk) gedeeltelijke verkoop van de aandelen.

Wij zijn content dat dit heeft bijgedragen aan de gedeeltelijke aandelenverkoop aan Quadrum Capital uit Almelo, een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die bekend is in de wereld van de infra sector.

Quadrum Capital heeft als doel middelgrote, regionale bedrijven te helpen hun groei ambities waar te maken. De Sealteq Group is het 25e bedrijf waarin wordt geparticipeerd.

Volop kansen

De markt waarin Sealteq actief is, biedt volgens directeur Martin van der Leest, nog volop kansen, vooral door achterstallig onderhoud aan bruggen, viaducten, sluizen en andere weg-, water- en railwerken. Ook met de aanpak van de funderingsproblemen waar naar schatting een miljoen woningen en gebouwen mee kampen in Nederland, zal in de komende jaren een serieus begin worden gemaakt. 

Het waarmaken van de groeiambities als gevolg van deze ontwikkelingen, zijn alleen mogelijk met een sterke financiële partner en deze is gevonden in Quadrum Capital.

Kundige mensen

Luuk Veurink: “Wij kwamen in beeld bij Sealteq toen zij al even bezig waren zich te oriënteren op de toekomst. Er was behoefte aan een onafhankelijke ondersteuning en advisering in het overnameproces op allerlei terreinen. Het is mooi om te zien dat het mogen meedenken met kundige mensen, die al diep in de materie zaten, mede heeft geleid dat Sealteq haar groeiambities kan gaan waarmaken”

Wij wensen Martin van der Leest, Robert Lunenborg, Peter Westra en Jos van Dijk heel veel succes in de toekomst.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink