Kennisbank

Adviseur uitgelicht: Marian van der Werf

author image Tjarda van Dam
UNO nieuws

Ik weet uit eigen ervaring dat het veel van je vraagt om dan het overzicht te bewaren, de juiste richting te kiezen en betrokken shareholders en stakeholders aangelijnd te houden. Dit heeft mij wel eens wat nachtrust gekost, maar daarnaast ook veel ervaring opgeleverd. Verder kan ik mij goed inleven in de situatie van de ondernemers die om soortgelijke redenen UNO inschakelen.

Wat zijn in de regel de opdrachten waarbij jij wordt ingeschakeld?Marian van der Werf
Ik heb een financiële achtergrond en ben vooral betrokken bij overname/verkoop-projecten. Daarbij komen alle facetten aan de orde: beoordeling van het bestaansrecht van de onderneming, de financiële prognose en bijbehorende onderbouwing, waardering, due diligence, overeenkomsten, et cetera. Bij dergelijke processen is veel coördinatie en project management nodig en dat is een rol die mij uitstekend past. Daarnaast ben ik regelmatig betrokken bij andere opdrachten waarbij zowel financiële expertise als projectmanagement nodig is.

Aan welke opdracht denk je nog altijd terug en waarom?
Enige tijd geleden was ik betrokken bij een opdracht waarbij de onderneming van een ervaren ondernemer uiteindelijk failliet ging. Dit betekent uiteindelijk ook dat de ondernemer persoonlijk in de schuldsanering (WSNP) belandde. Ik vond dat best lastig, vooral omdat het een ondernemer betrof met een gezin met drie kinderen. De effecten daarvan op dit gezin waren fors. Ik was onder de indruk van het incasseringsvermogen van deze ondernemer. Hij gaf aan dat het proces heel leerzaam voor hem was geweest. Enerzijds omdat hij veel van UNO had geleerd (altijd goed om te horen), maar hij gaf ook aan met beide benen op de grond te staan en nuchterder geworden te zijn. Hij was met zijn vrouw en gezin gelukkiger dan ooit! Een bijzondere ervaring die ik niet had kunnen voorspellen.

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink