Kennisbank

Adviseur uitgelicht: Daan Noort

author image Daan Noort
UNO nieuws

Daan NoortDaan is sedert 2000 werkzaam voor UNO en is als managing partner verantwoordelijk voor de organisatie van en binnen UNO.

Wat was de laatste tijd je leukste project?
Mijn leukste project in de afgelopen tijd was de koop van een dochteronderneming uit een internationaal productiebedrijf. Mijn opdrachtgever was een directeur die de gelegenheid kreeg om een winstgevend bedrijfsonderdeel over te nemen. Door rustig en slim te onderhandelen is een heel goede deal tot stand gekomen, waar zowel de koper als verkoper zeer tevreden zijn. Gezien de benodigde samenwerking in de toekomst een belangrijk aspect. De doelstellingen die we vooraf samen hadden zijn meer dan gerealiseerd en de samenwerking was daarnaast buitengewoon plezierig.

Wat was je moeilijkste project?
Ik heb hoofdbrekens gehad bij een grote juridische dienstverlener waar een lastige situatie speelde op het gebied van organisatie en management. Het knelpunt lag niet eens zo zeer in de diagnose en oplossingsrichting, maar vooral in het creëren van draagvlak bij deze professionals. ‘Not invented here’ speelde daarbij een rol en daarnaast was het op één lijn krijgen van 6 managers geen eenvoudige opgave. Ik had het niet verwacht, maar rationele motieven speelden veel minder een rol dan emotionele motieven en drijfveren om iets te bereiken. Leerzaam!

Lees ook

Adviseur uitgelicht: Niels Dijkstra

author image Tjarda van Dam

UNO helpt de Elzinga Groep naar een bestendige toekomst

Luuk Veurink - UNO Luuk Veurink