Groei in Fusie en Overname, ons team groeit mee

Het aantal ondernemers dat overweegt binnen nu en twee jaar het bedrijf te verkopen is groeiende. Ook zijn er meer ondernemers die nadenken over het kopen van een bedrijf. Vergrijzing en lage rente spelen hier mogelijk een rol in. Feit is dat er volop beweging is op het gebied van bedrijfsovernames. Wij merken dat ook en hebben daarom ons team uitgebreid. De eerste contactpersonen zijn Rene Heijnen en Laurens Kruize. 

Rene Heijnen, bedrijfsadviseur

tel: 06 – 36 11 67 94 • mail: rene@uno-advies.nl

“Werken met ziel én zakelijkheid. Met een warm hart voor de ondernemer én daarbij het hoofd koel houden. Dat zijn de uitgangspunten die ik probeer te  combineren in mijn advieswerk. Enthousiast, warm en menselijk zijn kan volgens mij prima samengaan met een gezonde dosis zakelijkheid.

Ik heb ruim 30 jaar aan brede bedrijfservaringen achter mijn naam. Ik heb zelf als ondernemer diverse bedrijven gehad en geleid en weet dus écht hoe het voelt om je bedrijf te verkopen of een onderneming over te nemen. Ik weet ook wat je doormaakt als de zaken even tegenzitten en je ’s nachts wakker schrikt, omdat je nog geen oplossing voorhanden hebt.

Ondernemen kan behoorlijke eenzaam zijn. Een goeie adviseur is dan zeker waardevol. Maar dan wel eentje die naast je staat met zijn ervaring, die je kunt vertrouwen en waarmee je ongeremd kunt sparren. Zo’n adviseur wil ik zijn. Oprecht en zuiver, in de basis vanuit mijn hart maar wel degelijk scherp en zakelijk meedenken met de ondernemer. Ik geloof daar echt in.

Ik houd me bij UNO met name bezig met fusie en overname. Ik hou van de regierol die je op je neemt bij de begeleiding van een bedrijfsverkoop. Je staat naast de ondernemer in een heel intensief proces. Je neemt hem of haar aan de hand van begin tot eind, houdt het overzicht en coördineert alle betrokken partijen. Voor de ondernemer probeer je de best mogelijke deal te realiseren en daarbij de vaak ingewikkelde transacties met banken, accountants, juristen en fiscalisten goed af te wikkelen. Als dat allemaal lukt en de ondernemer is tevreden, dan geeft dat veel voldoening.

Thuis breng ik graag tijd door met vrienden en familie. Wij hebben een dochter van 20 en een zoon van 18. We wonen in het groen, met een ruime tuin waar ik heel blij kan worden van een zelfgemaakte cappuccino op mijn eigen terras. Ik mag graag met de zon opstaan (ja, ook als dat kwart over vijf in de ochtend is in de zomer) om dan met onze Bordercollie een lange wandeling te maken in de natuur. Het ochtendgloren, de opkomende zon, wat flarden nevel, ik vind het magisch om dat in die vroege ochtendrust te beleven. Maar daarnaast houd ik ook van gezellig tafelen met vrienden, waarbij een goed glas niet mag ontbreken en ik juist van die drukke gezelligheid kan genieten.”

Laurens Kruize

tel: 06 – 50 51 77 05 • mail: laurens@uno-advies.nl

Een echte Noorderling, zo kun je mij wel noemen. Geboren in Assen, opgegroeid in Harlingen, gestudeerd in de stad Groningen en nu woonachtig in het mooie brinkdorp Zuidlaren. In Zuidlaren woon ik samen met mijn vrouw, dochter (18) en zoon (15). Natuurlijk mag ik onze hond Joy niet vergeten. In mijn vrije tijd sport ik graag (hardlopen, mountainbiken) en sinds kort ben ik ook op de racefiets te vinden. Gezelligheid met vrienden en familie mag bij mij niet ontbreken, ofwel thuis of heerlijk met z’n allen iets ondernemen. Wij houden van (verre) reizen maken en in de winter sta ik graag op de latten.

Na mijn studie Bedrijfseconomie heb ik enkele jaren in de zakelijke tak van twee Nederlandse grootbanken gewerkt. Daar heb ik mijn eerste kennis en ervaring opgedaan met financieren, adviseren en M&A. De stap als commercieel manager binnen een familiebedrijf was voor mij een logische stap. Ik wilde graag directer in de keuken van een onderneming kijken, zelf ervaren hoe het gaat, wat er speelt en welke krachten er binnen zo’n familiebedrijf spelen. Een leerzame tijd! Omdat ik toch het ‘sparren’ met ondernemers te veel miste ben ik investment manager geworden bij de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij. In die vier jaar heb ik circa 20 deelnemingen voor de NOM verworven, van start-up tot gevestigde (familie) ondernemingen.

Met heel veel plezier werk ik nu 3 jaar bij UNO. De afgelopen jaren heb ik een diversiteit aan opdrachten voor en met ondernemers mogen doen. Van strategie, herfinanciering, zwaar weer tot de laatste 1,5 jaar veel begeleiding bij verkoop van de onderneming. Een belangrijke ervaring: de prijs daarbij is niet perse het belangrijkste, het gaat écht om de totale deal. Maar bovenal toch veelal ook om het gevoel van de verkopende partij bij de koper en vice versa.

Vertrouwen is voor mij de basis om te komen tot een succesvolle samenwerking. Ik ben gepast nieuwsgierig, denk ‘out-of-the-box’ en zoek naar haalbare oplossingen en ideeën.

Mijn motto: “Transparantie en duidelijkheid vormen het begin van een oplossing”.

Verdere groei

Wij ondervinden zelf ook dat er veel te doen is op het gebied van fusie en overname. Het aantal bedrijfsverkopen en -overnames dat we bij UNO nu op jaarbasis doen is gegroeid tot zo’n 30 transacties per jaar. Wij hebben onze organisatie ingericht op verdere groei op dit gebied en zullen daarmee ook wat meer naar buiten treden.

Wilt u meer weten over hoe we u kunnen helpen op het gebied van verkoop, waardering of verkoopklaar maken van uw bedrijf, of overweegt u wellicht een overname. Neem gerust contact met ons op.