ZOEKEN

Het getal 13…

Artikel geschreven door: Laurens Kruize op 13 mei 2019

Sinds 1 september 2018 ben ik de nieuwste aanwinst bij UNO bedrijfsadviseurs. De 13e UNO-er. Gelukkig ben ik niet bijgelovig, eigenlijk vind ik 13 wel een mooi krachtig getal. Naast dat miljoenen mensen het getal 13 als ongeluksgetal zien heeft dit getal in de numerologie een geheel andere betekenis. Het nummer 13 staat voor transformatie, verandering, innovatie en vernieuwing. En laten dat nu net onderwerpen zijn waar ik blij van word, energie van krijg en waar wij vanuit UNO dagelijks mee bezig zijn. Bij onze opdrachtgevers, maar ook bij ons zelf.

De grootste recente verandering en vernieuwing bij UNO is de wijziging van het logo en de pay-off. Een fris nieuw logo, herkenbaar, modern met een duidelijke pay-off: aandacht voor ondernemers. De bijbehorende vernieuwde website is overzichtelijk en geeft meer aandacht aan de verhalen van onze opdrachtgevers.

De afgelopen maanden heb ik mogen werken aan zeer uiteenlopende opdrachten. Dit is uiterst leerzaam, dit houdt mij scherp en kenmerkt tegelijkertijd mijn werkzaamheden als adviseur bij UNO. Onderstaand een aantal opdrachten uit mijn eerste 7 maanden.

Een van de meest uitdagende zaken bij alle bovengenoemde opdrachten is de diversiteit in de sector. Iedere sector is anders, kent zijn eigen bedreigingen en heeft zijn eigen mogelijkheden en kansen. Dit vraagt van mij het nodige inlezen in de ontwikkelen in de sector. De keerzijde is dat ik als ‘outsider’ de domme-vraag kan stellen die soms leidt tot een ‘oh ja waarom eigenlijk zo’ of ‘dat kan inderdaad ook’.  Kortom de blik van een ‘outsider’ die veel verschillende ondernemingen ziet en veel ondernemers spreekt kan zeker zorgen voor vernieuwing, een andere idee, ‘out of the box’ of simpelweg het toepassen van een proces, werkwijze vanuit een andere sector.

Voor ons heeft het getal 13 een associatie met een ongeluksgetal. In Japan hebben ze dat met 4 en 9. Maar ook de getallen 3, 7, 11 en 17 hebben een link met een bijgeloof. Hoe dan ook voor mij blijft 13 een mooi getal met een mooie passende betekenis.


Andere Artikelen

Actueel

UNO adviseert bij verkoop Voetbalwedden.net

Lees meer
Actueel

Vroom Funderingstechnieken haalt investeringsmaatschappij aan boord

Lees meer