ZOEKEN

UNO begeleidt verkoop Bruins & Kwast aan REMONDIS

Artikel geschreven door: UNO begeleidt verkoop Bruins & Kwast aan REMONDIS op 6 maart 2017

REMONDIS Nederland BV en Bruins & Kwast Exploitatie BV hebben op 6 maart overeenstemming bereikt over de verkoop van Groen Recycling Twente BV in Goor en RRT Betuwse Groen Recycling BV in Geldermalsen alsmede het bedrijfsterrein in Goor. UNO trad op als verkoopadviseur van Bruins & Kwast.

Rol UNO

UNO is niet louter fusie & overname-adviseur, maar adviseert bedrijven in bijzondere bedrijfssituaties. Daardoor komt het soms voor dat een bedrijfsverkoop of -overname het (logisch) gevolg is van een voorafgaand strategisch oriëntatieproces. Zo ook in dit geval.

In eerste instantie heeft UNO een strategische analyse gemaakt van de diverse bedrijfsactiviteiten van de Bruins & Kwast groep. Hierbij werd duidelijk in beeld gebracht welke activiteiten uitbreiding / verdere investering vergden en welke dienden te worden geconsolideerd. Vervolgens heeft UNO de directie begeleid bij het maken van de nodige strategische en tactische keuzes. Een van de beeldbepalende keuzes was de verkoop van de kernactiviteiten van de Bruins & Kwast groep.

UNO heeft vervolgens als M&A-adviseur van verkopende partij Bruins & Kwast Exploitatie BV de verkoop van de kernactiviteiten van de Bruins & Kwast groep aan REMONDIS van begin tot eind begeleid. UNO heeft daarvoor gegadigden gezocht, de meest geschikte overnamekandidaat daaruit geselecteerd en de onderhandelingen gevoerd. Tenslotte heeft UNO het proces met REMONDIS gestructureerd, de inzet van externe partijen (advocaat, fiscalist, etc.) gecoördineerd en de uiteindelijke deal gefinaliseerd.

Overname Bruins & Kwast

De overgenomen activiteiten behelzen de inzameling en verwerking van groenafval, sloop en resthout, verwerking van RKG slib en een milieupark in Goor. De activiteiten zullen na de verkoop worden voortgezet onder de naam Bruins & Kwast Biomass Management en als zelfstandig onderdeel deel gaan uitmaken van de REMONDIS-groep in Nederland.

Met deze overname versterkt REMONDIS haar positie in de Nederlandse markt en geeft het verdere invulling aan haar ambities.

Over REMONDIS

REMONDIS is een moderne dienstverlener op het gebied van afvalinzameling, recycling en rioolservice. REMONDIS is een familiebedrijf, opgericht in 1934. Ondanks het feit dat REMONDIS in meer dan 35 landen actief is, heeft REMONDIS een grote regionale betrokkenheid. De bedrijfscultuur kenmerkt zich om dicht bij onze klant te willen staan en langdurige relaties aan te gaan.

Dr. Andreas Krawczik, Managing Director van REMONDIS Nederland spreekt uit: “Wij zijn blij dat het familiebedrijf Bruins & Kwast heeft gekozen voor REMONDIS, eveneens een familiebedrijf. Wij zijn ervan overtuigd dat wij, samen met de medewerkers van Bruins & Kwast, de onderneming succesvol verder kunnen ontwikkelen.”

Toekomst

Henk Kwast, algemeen directeur en mede-eigenaar van Bruins & Kwast, geeft aan: “De overgang naar Remondis is een volgende stap in de ontwikkeling van Bruins & Kwast. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Bruins & Kwast een succesvolle toekomst tegemoet gaat.”

Bruins & Kwast Groenprojecten BV en Pure Eco Wood BV blijven buiten de verkoop. Deze activiteiten, de groenaannemerij en de verwerking van biomassa in ruwe vorm tot producten en hoogwaardige biobrandstoffen worden onveranderd voortgezet. Met de bereikte overeenstemming is continuïteit van dienstverlening, samenwerking met klanten en werkgelegenheid gewaarborgd.

Bron: Het originele persbericht over de verkoop aan REMONDIS is op de website van Bruins & Kwast te vinden.


Andere Artikelen

Actueel

Laat 2021 een bijzonder jaar worden én dan niet alleen door het breken van weerrecords

Lees meer
Actueel

Minicursus ‘verkoopproces & bedrijfswaardering’

Lees meer