ZOEKEN

Event voorjaar 2017: Masterclass Bedrijfsoverdracht voor ondernemers

Artikel geschreven door: Kyra Weaver op 16 november 2016

UNO bedrijfsadviseurs en NOM organiseren samen een Masterclass Bedrijfsoverdracht voor ondernemers die tussen nu en vijf jaar overwegen hun onderneming te verkopen. Drie no-nonsense sessies met praktische tips van ervaren professionals. Iets voor u?

Iedereen die te maken heeft gehad met een fusie, overname of bedrijfsopvolging weet dat het verkopen van de  onderneming gepaard gaat met allerlei complexiteiten. Als ondernemer maak je zoiets meestal maar één keer in je leven mee en het verkoopproces moet bij voorkeur direct goed gaan. Hoe kun je je daar optimaal op voorbereiden? Hiervoor organiseren de NOM en UNO bedrijfsadviseurs een Masterclass Bedrijfsoverdracht. Doelgroep: ondernemers uit het Noorden die tussen nu en vijf jaar overwegen hun onderneming te verkopen.

Investmentanalist Veronique Jeunhomme van de NOM verwoordt helder wat de aanleiding is voor deze masterclass: ‘Een goede voorbereiding maakt groot verschil, zowel mentaal als zakelijk. Een fusie, overname of opvolging is nu eenmaal geen dagelijkse kost voor de meeste ondernemers. Dit voorjaar organiseerden we deze masterclass voor het eerst en na afloop zeiden de deelnemers dat er veel meer bij een bedrijfsoverdracht komt kijken dan ze vooraf beseften. En dat is precies wat wij hopen te bereiken: Ondernemers in het MKB die in het komende decennium toe zijn aan verkoop goed beslagen ten ijs te laten komen.’

Zaken en emoties

Het is voor zowel de NOM als UNO een bewuste keuze om alle facetten van een bedrijfsoverdracht te belichten, van het zakelijke regelwerk en de operationele gevolgen tot de emoties, die er óók bij horen.  ‘De psychologische kant van het verhaal blijft vaak onbesproken, omdat ondernemers in de noordelijke regio het hart doorgaans niet op hun tong hebben’, is de ervaring van UNO-adviseur Roelof van der Wielen. ‘Toch is aandacht voor de emotionele aspecten essentieel voor een geslaagde verkoop of overname van het bedrijf. Omdat wij zelf voormalig zelfstandig ondernemers zijn kunnen wij die emoties herkennen en beteugelen.’

Vertrouwelijke sfeer

De kracht van de masterclass ligt in een zorgvuldig samengestelde combinatie van kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling. De technische kant van een bedrijfsoverdracht komt aan bod, zoals de bedrijfswaardering, intentieverklaring, het onderhandelen en de structurering van de deal, maar we bieden ook ruimte aan gastsprekers om hun persoonlijke ervaringen met bedrijfsoverdracht te delen. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers, zodat we een open, maar tegelijk vertrouwelijke sfeer kunnen creëren. De interactieve opzet geeft ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de impact van een fusie, overname of verkoop.

Komt u in aanmerking?

Om bij te dragen aan herkenning en om inhoudelijk goed te kunnen afstemmen op de groep, stellen de NOM en UNO enkele voorwaarden aan deelname:

Wanneer?

De masterclass omvat drie sessies van 18.30 tot 20.30 uur op de maandagen 30 januari, 13 februari en 6 maart 2017  (inclusief soep en sandwiches vanaf 18.00 uur). U kunt zich aanmelden via de deze link. U hoort daarna zo spoedig mogelijk of u dit najaar kunt meedoen aan de Masterclass Bedrijfsoverdracht. Deelname is kosteloos.

Meer informatie en bron:  NV NOM


Andere Artikelen

Actueel

Laat 2021 een bijzonder jaar worden én dan niet alleen door het breken van weerrecords

Lees meer
Actueel

Minicursus ‘verkoopproces & bedrijfswaardering’

Lees meer