Bijzonder insolventietraject: een geheime operatie in Caribisch gebied

Het is november 2012. Een telefoontje van een ondernemer in het nauw: zijn zeewaardige zeiljacht, ingericht voor gasten vaart rustig in de Caribische wateren terwijl zijn bedrijf zich in een kredietcrisis bevindt. Een bijzondere casus met een hoge tijdsdruk. UNO ging gelijk aan de slag.

Complexe situatie in lopend insolventietraject

De ondernemer bevond zich in de fase waarin er geïntervenieerd was door de huisbank en er een kredietopzegging had plaatsgevonden. Al een erg vervelende situatie an sich. De complexiteit zat nu echter vooral in het schip: de kosten voor het terughalen van het schip waren te hoog. Zonder externe hulp ging dit niet lukken, maar het schip kon daar ook niet blijven.

Vertrouwen opbouwen in het diepste geheim

UNO begon met het inventariseren van de mogelijkheden. De marktkansen werden in kaart gebracht en er werd aan alle kanten gewerkt aan het opbouwen van onderling vertrouwen tussen alle partijen. Vliegensvlug, want de tijd drong. En in het diepste geheim, want de publiciteitsgevoeligheid was groot. Het meest aantrekkelijke scenario bleek uiteindelijk het vinden van een investeerder.

Onafhankelijk, met ondernemersbelang

Het traject vroeg een strakke regie, uitstekende communicatie en tact. Alleen dan kon er snel worden besloten op cruciale momenten. UNO opereerde als onafhankelijke partij met het ondernemersbelang als belangrijkste prioriteit en was transparant in doen en denken. Hierdoor konden snel en efficiënt de juiste partijen bij elkaar worden gebracht.

“Als ex-ondernemer weet ik hoe het is om met een onverwachte bedrijfssituatie te maken te krijgen. Ik help je vooruit.”

Arno Elting
Financieel Adviseur bij UNO sinds 2013

Onderneming in zwaar weer

Verkeert uw onderneming in zwaar weer? Of dreigt het daar in te komen? Schakel dan zo snel mogelijk hulp in van een onafhankelijke expert. Geen leuke stap, maar wel een nuttige.

Binnen vier weken was de crisis opgelost

Er werd een investeerder gevonden die de huisbank verving. Het schip kon blijven varen en de ondernemer in kwestie kon zonder deze grote zorg de rest van zaken zorgvuldig afwikkelen.

Een insolventietraject vraagt om daadkrachtig handelen met oog voor de ondernemer. Daarom werkt UNO met ervaringsdeskundigen die gewend zijn snel en effectief te denken en te handelen. Met respect voor de ondernemer. Eerlijk en onafhankelijk.

Wij zijn experts in bijzondere bedrijfssituaties

  • Innovatief
  • Betrokken
  • Vertrouwd