Bedrijfsoverdracht

“Bedrijfsoverdracht” is een breed begrip. En kent zodoende vele mogelijke scenario’s. Maar in alle gevallen geldt: de belangen zijn groot, de risico’s aanzienlijk en het is een intensief proces dat met precisie moet worden uitgevoerd.

UNO begeleidt al twintig jaar bedrijfsoverdrachten en heeft zodoende veel ervaring in het overzien van alle aspecten van een dergelijk proces. Wij zetten graag een paar belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje:

Koper kiezen: van long-list naar short-list
In sommige gevallen is de koper al gevonden, bijvoorbeeld bij een overdracht van een familiebedrijf. Maar in veel gevallen betreft de eerste stap in het proces van de overdracht: het vinden van de meest geschikte partij om aan te verkopen.

Wij raden altijd aan om eerst een long-list te laten maken van alle denkbare kopers. Dit geeft een goed en uitgebreid beeld van de opties die u heeft. Vervolgens kunt u, eventueel met behulp van een extern expert, een short-list maken van die kopers die aan uw voorwaarden voldoen.

Strategische keuze vraagt brede blik
Bij het kiezen van een geschikte koper, maar ook tijdens de onderhandelingen daarna, is het belangrijk om goed overzicht te hebben over de positionering en strategische opties.

Zo is het bijvoorbeeld van grote waarde om de markt goed in kaart te krijgen. UNO is gewend om breed en ver te kijken als het gaat om strategische keuzes bij verkoop. De omstandigheden op de (internationale) markt en de situatie van een mogelijke koper spelen vaak een grote rol bij een bedrijfsoverdracht.

Waarde, prijs, onderhandelingen
Het gaat niet over één nacht ijs, het verkopen van een bedrijf of bedrijfsonderdeel. Dergelijke trajecten werken louter met een vooraf opgezet stappenplan met duidelijk go/no go momenten waarin de ondernemer ten alle tijden aan zet blijft. U moet daarbij kunnen rekenen op onafhankelijk en discreet advies in alle fasen, waarbij het advies niet wordt gekleurd door een success fee van uw adviseur.

Een bedrijfswaardering vormt een belangrijk uitgangspunt voor de onderhandelingen over de prijs van de overname. Houdt hierbij rekening met meerdere scenario’s. Zo komt u aan de onderhandelingstafel niet voor verassingen te staan.

 

UNO kan de bedrijfsoverdracht van het begin tot het eind voor u regisseren. Van verkoopintentie en waardering van het bedrijf tot onderhandelingen over de prijs en de overige voorwaarden. Middels ons uitgebreide netwerk kunnen we efficiënt en discreet onderhandelen met meerdere potentiële kopers. Ook coördineren wij het proces met alle andere betrokken partijen, zoals accountants, juristen en fiscalisten.

Maar ook daarna is UNO er voor u; onze nazorg is iets waar we trots op zijn. Nog 100 dagen na overname begeleiden we u als ondernemer, maar ook het bedrijf. We helpen u acties in gang te zetten om de beoogde doelstellingen rondom de overname ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Want wij begrijpen: een bedrijfsoverdacht is niet zomaar iets.

Meer informatie over onze dienstverlening bij bedrijfsoverdracht? We helpen u graag!

Wij zijn experts in bijzondere bedrijfssituaties

  • Innovatief
  • Betrokken
  • Vertrouwd