ZOEKEN

Voiceworks versterkt positie met overname van Xenosite

Artikel geschreven door: Voiceworks versterkt positie met overname van Xenosite op 4 april 2017

Almere, 4 april 2017 – Xenosite, breedband- en voice leverancier uit Drachten, wordt overgenomen door Voiceworks, aanbieder van zakelijke communicatieoplossingen. UNO begeleidde Xenosite in de afrondende en contractuele fase van de verkoop.

Rol UNO

Soms komt het voor dat UNO op specifieke onderdelen bij een M&A-deal betrokken is. In het geval van Xenosite en overnemende partij Voiceworks werd UNO verzocht om de deal, die op hoofdlijnen gesloten was (Memorandum of Understanding), verder uit te werken. Nedlook, het moederbedrijf van Xenosite, vroeg ons de afrondende en contractuele fase van de verkoop te begeleiden.

De toegevoegde waarde van UNO zat in de structurering en verdere uitwerking van de financiële en juridische voorwaarden. Laatstgenoemde vond plaats in samenwerking met TRIP advocaten & notarissen.

Deze fase van een bedrijfsoverdracht is vaak het complext en tijdrovendst. Mede vanwege de vele gedetailleerde onderhandelingspunten en mogelijke struikelblokken. UNO heeft de deal namens verkopende partij Nedlook vlot tot een succesvolle closing weten te brengen.

Overname Xenosite

Met de overname vergroot Voiceworks zijn schaalgrootte en omzet en versterkt zijn concurrentiepositie als onafhankelijke aanbieder. ‘Naast onze internationale ambitie is Nederland nog steeds een groeimarkt voor ons. We groeien dan ook hard door. Om toekomstbestendig te blijven, hebben we bewust gekozen voor een buy and build strategie. We combineren organische groei met acquisities om te komen tot meer slagkracht en een breder dienstenportfolio’, aldus Stijn Nijhuis, CEO van Voiceworks.

Voiceworks is met deze autonoom gefinancierde overname de grootste onafhankelijke telecom- en breedbandleverancier voor de zakelijke markt in Nederland. René Bandsma, CEO van Xenosite, vertelt: ‘Wij kunnen onze partners nu de diensten van het meest geavanceerde voice platform van Nederland aanbieden. Door de bundeling van onze krachten kunnen we onze klanten nog beter bedienen. Wij zijn er trots op hier deel van uit te maken.’

Partners

De partners van zowel Voiceworks als Xenosite zullen voordelen merken van de overname. Waar Voiceworks jarenlange ervaring en leiderschap heeft op het gebied van voice, is Xenosite gespecialiseerd en tevens groot in volume in breedband. Door het ineenslaan van de handen worden de sterktes van beide bedrijven gedeeld waarmee de dienstverlening naar het hoogst haalbare niveau wordt getild.

Nijhuis licht toe: ‘Door onze innovatiestrategie blijven wij up to speed in de snel veranderende telecommarkt, zodat partners die ook gericht zijn op de toekomst samen met ons kunnen doorgroeien’. De aankomende periode wordt er samen met beide teams en de partners verdere invulling geven aan het optimaal benutten van de voordelen welke de nieuwe combinatie biedt.

Toekomst

De verwachte omzet van Voiceworks na de overname is 61 miljoen in 2017. Nijhuis over de omzetverwachting: ‘We groeien steeds op eigen kracht en hebben vanaf de oprichting van ons bedrijf laten zien een stabiele partij te zijn. De overname is een belangrijke stap om onze groei de komende jaren te versnellen. Wij zien de toekomst en de samenwerking met Xenosite met vertrouwen tegemoet.’

Nijhuis vervolgt: ‘Xenosite beschikt over bekwame en enthousiaste medewerkers en een goede positie in de markt. De opgebouwde succesformule van Xenosite gaan we verder uitbouwen. Alle medewerkers en het management van Xenosite blijven dan ook werkzaam bij Xenosite en worden daarnaast onderdeel van de Voiceworks Group.’

V.l.n.r.: Stijn Nijhuis (CEO van Voiceworks), Jacob Boskma (CTO van Xenosite),
René Bandsma (CEO van Xenosite) en Koen van Geffen (CEO van Voiceworks).

Bron: Het originele persbericht is te vinden op de website van Voiceworks


Andere Artikelen

Actueel

Laat 2021 een bijzonder jaar worden én dan niet alleen door het breken van weerrecords

Lees meer
Actueel

Minicursus ‘verkoopproces & bedrijfswaardering’

Lees meer