ZOEKEN

UNO ondersteunt Waste Paper Trade (WPT) bij verkoop aan Chinese Cycle Link International

Artikel geschreven door: UNO ondersteunt Waste Paper Trade (WPT) bij verkoop aan Chinese Cycle Link International op 3 augustus 2018

Waste Paper Trade (WPT), tot voor kort onderdeel van Lumaro Groep in Winschoten (50%) en Tönsmeier Groep in Duitsland (50%), is verkocht aan Cycle Link International, dochtermaatschappij van de beursgenoteerde Chinese papierfabrikant Shanying International Holdings Co Ltd. UNO begeleidde oudpapierhandel WPT bij de complexe internationale verkoopdeal.

Strategische internationale deal

Cycle Link International is gevestigd in de VS, het VK, Nederland, Japan, Australië en China en heeft de ambitie zich te ontwikkelen tot een onafhankelijke wereldspeler op het gebied van de in- en verkoop van oudpapier. De overname van WPT is een strategische stap in die richting.

WPT heeft een groot Europees handelsnetwerk en is met name sterk in de in- en verkoop van oudpapier. Met haar nieuwe aandeelhouder heeft WPT een krachtige internationale partner waarmee de verdere strategische ontwikkelingen vorm kunnen krijgen. WPT blijft in Winschoten en zal zelfstandig functioneren (en verder groeien) onder leiding van huidig directeur Jan Lucas Oldenburger.

UNO

UNO ondersteunde Lumaro Groep, de holding van de gebroeders Oldenburger, bij de verkoop van WPT aan het Chinese Cycle Link International. Dit betrof o.a. de volgende activiteiten: vinden en aanhaken strategische koper, begeleiding due diligence, onderhandelen en dealvorming tussen 3 partijen.

Lees verder

Persbericht Waste Paper Trade
Het Financieele Dagblad


Andere Artikelen

Actueel

UNO adviseert bij verkoop Voetbalwedden.net

Lees meer
Actueel

Vroom Funderingstechnieken haalt investeringsmaatschappij aan boord

Lees meer