ZOEKEN

UNO begeleidt verkoop Geba Auto aan Van Mossel Automotive Groep

Artikel geschreven door: UNO begeleidt verkoop Geba Auto aan Van Mossel Automotive Groep op 1 september 2017

Vandaag is Geba Auto te Tynaarlo overgenomen door Van Mossel Automotive Groep, het een-na-grootste dealerbedrijf in Nederland. UNO bedrijfsadviseurs begeleidde Geba Auto bij de verkoop aan Van Mossel.

UNO M&A

UNO heeft als verkoopadviseur van verkoper Geba Auto de bedrijfsoverdracht van begin tot eind begeleid: van het verkoopklaar maken van de onderneming en de bedrijfswaardering tot het voeren van de onderhandelingen en het structureren en formaliseren van de uiteindelijke deal. Laatstgenoemde punt deed UNO in samenwerking met PlasBossinade Advocaten te Groningen.

Overname van Geba Auto

Geba Auto was officieel Land Rover-dealer en al jaren het vertrouwde gezicht voor Land Rover-bezitters in regio Groningen, Friesland en Drenthe. Door de overname heeft Van Mossel drie Jaguar Land Rover-vestigingen in Nederland. De twaalf medewerkers van Geba Auto gaan mee naar de nieuwe eigenaar en de vestiging zal verder gaan onder de naam Van Mossel Jaguar Land Rover Tynaarlo.

De huidige Algemeen Directeur van Geba Auto, Mattijn Gelissen onderschrijft de krachtenbundeling: “Ik ben verheugd te kunnen melden dat ik mijn bedrijf kan overdragen aan Van Mossel Automotive Groep; ik weet zeker dat mijn geweldige team in goede handen is. De klanten blijven verzekerd van de service en klantgerichtheid, temeer omdat het volledige team zal blijven. Daarnaast kunnen de klanten profiteren van de overige diensten die onder de groep vallen.”

Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep, vult aan: “Uiteraard zijn wij Mattijn Gelissen en zijn vader Anton dankbaar voor het goede ondernemerschap tijdens het ruim 43 jaar durende dealerschap van Land Rover. Mede hierdoor zijn wij overtuigd van de continuïteit van dit mooie bedrijf.”

Over Van Mossel Automotive Groep

De Van Mossel Automotive Groep is in bijna 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. Het bedrijf telt 69 vestigingen in Nederland, België en in Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Peugeot, Citroën, DS, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford en Opel. Met ruim 1.400 medewerkers realiseert de groep een omzet van meer dan €1 miljard op jaarbasis.

Het originele persbericht over de overname is hier te vinden.


Andere Artikelen

Actueel

Laat 2021 een bijzonder jaar worden én dan niet alleen door het breken van weerrecords

Lees meer
Actueel

Minicursus ‘verkoopproces & bedrijfswaardering’

Lees meer