ZOEKEN

UNO begeleidt samenwerking tussen Timmerfabriek de Jong – Woudsend en VDM Woningen

Artikel geschreven door: UNO begeleidt samenwerking tussen Timmerfabriek de Jong – Woudsend en VDM Woningen op 7 september 2018

Timmerfabriek de Jong in Woudsend, gespecialiseerd in houten kozijnen voor de renovatiemarkt, heeft in aannemer VDM Woningen in Drogeham een strategisch partner gevonden. De organisaties gaan de komende jaren inzetten op groei in de renovatie- en nieuwbouwmarkt. UNO begeleidde de ondernemingen bij de totstandkoming van de deal en aandelentransactie.

De organisaties

Het familiebedrijf Timmerfabriek de Jong bestaat sinds 1922 en vanaf 2011 is de vierde generatie aan het roer. De organisatie telt momenteel 35 medewerkers en heeft een eigen montageploeg.

VDM Woningen telt 150 medewerkers en realiseert jaarlijks circa 200 prefab houtskeletbouwwoningen. Met een eigen productiehal in Drogeham en een uniek bouwsysteem garandeert de organisatie hoogwaardige en energiezuinige woningen voor zowel de particuliere als projectmatige markt.

Strategische samenwerking

Door de samenwerking wordt Timmerfabriek de Jong toeleverancier van houten kozijnen aan VDM Woningen. Financieel directeur van VDM Woningen, Kees Buitenwerf, geeft aan:

“Bij ons staat kwaliteit voorop en wij zijn continu op zoek naar leverbetrouwbaarheid van onze leveranciers. Timmerfabriek de Jong kan ons deze kwaliteit en zekerheid bieden. Wij kunnen daarentegen met kennis, kunde en financiële steun Timmerfabriek de Jong mogelijkheden bieden om zowel in de renovatiemarkt als de nieuwbouwmarkt te groeien.”

Investeren in groei

Onlangs heeft Timmerfabriek de Jong geïnvesteerd in een nieuw multifunctioneel bewerkingscentrum (Weinig Conturex), CNC gestuurd. Met dit bewerkingscentrum kan de organisatie een hogere productie realiseren voor zowel de renovatiemarkt als de nieuwbouwmarkt.

Timmerfabriek de Jong en VDM Woningen hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking. Beide organisaties zijn actief binnen geheel Nederland en zetten hun vakkennis met Friese nuchterheid in. Zowel Timmerfabriek de Jong als VDM Woningen blijven separaat van elkaar opereren vanuit de huidige locaties in Woudsend en Drogeham.

Bron: Persbericht


Andere Artikelen

Actueel

UNO adviseert bij verkoop Voetbalwedden.net

Lees meer
Actueel

Vroom Funderingstechnieken haalt investeringsmaatschappij aan boord

Lees meer