ZOEKEN

SKK Kozijnwacht onderdeel van Schüco

Artikel geschreven door: Tjarda van Dam op 15 juni 2022

Dat de markt van fusie en overname niet stil staat, merken we niet alleen in de markt om ons heen, maar uiteraard ook aan onze werkzaamheden. Naar verwachting zal het aantal insolventie opdrachten in het najaar weer aantrekken. Op dit moment zijn veel van onze adviseurs echter druk met zogenaamde M&A projecten.

Zo is afgelopen week bekend gemaakt dat SKK Kozijnwacht sinds 3 juni 2022 onderdeel is geworden van Schüco.

SKK Kozijnwacht is specialist in kozijnonderhoud en -reparatie van met name kunststof en aluminium kozijnen. Sinds de start in 1991 is het bedrijf sterk gegroeid. Woningcoöperaties, commercieel vastgoedbeheerders, VVE’s, maar ook particuliere woningbezitters huren SKK in voor planmatig of eenmalig onderhoud. Met een landelijk netwerk aan servicemonteurs en gericht op een duurzame toekomst, is SKK daarmee een prominente speler in de Nederlandse markt.

Ook Schüco is in de markt van kunststof kozijnen geen onbekende. Als producent van raam- , deur- en gevelsystemen leveren zij inmiddels in meer dan 80 landen.

Met de overname van SKK breidt Schüco de aftersales dienstverlening met betrekking tot onderhoud en reparatie voor woon- en bedrijfsgebouwen aanzienlijk uit en zo krijgt SKK ook in het buitenland voet aan de grond.

Een mooie én trotse stap vooruit voor beide partijen. Samen sterker, professioneler en duurzamer in service en onderhoud! 

UNO bedrijfsadviseurs heeft SKK begeleid bij het verkoop­proces, in samenwerking met TRIP Advocaten & Notarissen. Daan Noort van UNO: “Ik ken SKK als bedrijf al lang, waardoor er vlot kon worden samengewerkt. In overleg met de aandeelhouder en directie is in Schüco een uitstekend passende overnamepartij gevonden. Het overnameproces is soepel verlopen, mede dankzij de professionele en constructieve houding van alle betrokken partijen.”


Andere Artikelen

Actueel

Romaris Staal krijgt doorstart

Lees meer
Actueel

UNO als deskundige aan het woord in webinar van NBA

Lees meer