Actueel

UBO-register: wat is de status?

2017 was het jaar van de UBO-register implementatie. Althans, dat was de bedoeling. Het register is er nog niet; sterker nog, de meeste EU-lidstaten lopen achter met de implementatie. Wat is de status van het UBO-register in Nederland? En waar moeten DGA’s rekening mee houden?

Lees verder

Faillissementsfraude: waar rommelen eindigt en fraude begint

Wat zijn de risico’s omtrent faillissementsfraude? Hoe ontstaat fraude? En waar eindigt rommelen en begeef je je in strafbaar gebied? UNO bedrijfsadviseurs stond stil bij deze vragen tijdens een voorlichtingsbijeenkomst van DGA Network.

Lees verder

UNO presenteert: het buitengerechtelijk crediteurenakkoord in de praktijk

Als kennissponsor van TMA Nederland, presenteert UNO op het eerste jaarcongres van 2018 een bijzondere praktijkcasus van het buitengerechtelijk crediteurenakkoord. Boeiende stof en een actueel onderwerp. Mis het niet!

Lees verder

UNO begeleidt verkoop Geba Auto aan Van Mossel Automotive Groep

1 september 2017 — Vandaag is Geba Auto te Tynaarlo overgenomen door Van Mossel Automotive Groep, het een-na-grootste dealerbedrijf in Nederland. UNO bedrijfsadviseurs begeleidde Geba Auto bij de verkoop aan Van Mossel.

Lees verder

UNO begeleidt verkoop A.C. Hartman aan The Fruit Farm Group

Sexbierum, 30 juni 2017 — A.C. Hartman, marktleider in biologische glastuinbouwproducten, is overgenomen door The Fruit Farm Group (TFFG). UNO begeleidde A.C. Hartman bij de verkoop.

Lees verder

Maatwerk en creatieve oplossingen nodig voor problematiek zorgsector

De afgelopen jaren is UNO in toenemende mate betrokken geweest bij advisering in de zorgsector. Inmiddels hebben we een flink aantal zorginstellingen van binnen mogen bekijken en menen we een trend te zien die ons zorgen baart: negatieve & marginale bedrijfsresultaten, veel vastgoed op de balans en hoge bevoorschotting door de verzekeraars. Hoogste tijd voor een creatieve aanpak.

Lees verder

Quick scan-wijsheden (dl. II): Risicospreiding

Welke lessen trekt UNO uit 20+ jaar ervaring met bedrijfskundige problematiek? In deel 2 van Quick scan-wijsheden kijken we naar de risicospreiding. Want hoe geweldig de begroting er ook uitziet, beperkte risicospreiding kan groei of überhaupt het voortbestaan danig in de weg staan.

Lees verder

Adviseur uitgelicht: Adrie Luning

Adrie is een van de financiële zwaargewichten van UNO. Bedachtzaam, geduldig en waarderend legt hij al jaren de basis voor geslaagde herstructureringen en verkopen.

Lees verder