Actueel

UNO ondersteunt Waste Paper Trade (WPT) bij verkoop aan Chinese Cycle Link International

3 augustus 2018 – Waste Paper Trade, tot voor kort onderdeel van Lumaro Groep in Winschoten (50%) en Tönsmeier Groep in Duitsland (50%), is verkocht aan Cycle Link International, dochtermaatschappij van de beursgenoteerde Chinese papierfabrikant Shanying International Holdings Co Ltd. UNO begeleidde oudpapierhandel WPT bij de complexe internationale verkoopdeal.

Lees verder

Adrie Luning: registered valuator

22 juni 2018 – Afgelopen woensdag mocht Adrie Luning, adviseur bij UNO bedrijfsadviseurs, zich voegen bij de orde van registered valuators in Nederland (NIRV). Adrie volgde het afgelopen jaar de opleiding tot waarderingsexpert aan Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Lees verder

Vijfde anti-witwasrichtlijn: Het einde van anonieme virtuele valutatransacties nadert

14 mei 2018 – Vanaf eind 2019 vallen platforms voor het omwisselen van virtuele valuta, virtual currency exchange platforms en custodian wallet providers, binnen de reikwijdte van de vijfde anti-witwasrichtlijn (AMLD5). Het einde van de anonieme transacties met virtuele valuta nadert. De belangrijkste wijzigingen op een rij.

Lees verder

UBO-register: Implementatie uitgesteld tot 2019

20 april 2018 – Minister Hoekstra van Financiën heeft de Tweede Kamer geïnformeerd dat de implementatie van het UBO-register wordt uitgesteld. Het wetgevingstraject loopt vertraging op: het conceptwetsvoorstel wordt naar verwachting pas begin 2019 ingediend.

Lees verder

UBO-register: update april 2018

6 april 2018 – De Minister van Financiën heeft het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 ingediend bij de Eerste en Tweede Kamer. De inhoud biedt o.a. meer duidelijkheid over wie er moet worden opgenomen in het UBO-register. Welke gevolgen heeft dit voor aandeelhouders, vennoten of bestuurders van een BV, VOF of STAK?

Lees verder

Homologatie Onderhands Akkoord – praktijk en toekomst

UNO heeft veel ervaring met het regisseren van een onderhands crediteurenakkoord. Reden dat we tijdens een bijeenkomst van Turnaround Management Association tekst en uitleg mochten geven over onze praktijkervaring. WHOA: wat staat ons te wachten?

Lees verder

UBO-register: update maart 2018

Eerder dit jaar schreven we een informatief artikel over de laatste status van het UBO-register, mede naar aanleiding van ons informatieve gesprek daarover met een vertegenwoordiger van de EC te Brussel. Hieronder volgt een korte update over de mogelijk te hanteren UBO criteria, gevolgen voor de STAK, de te verwachten implementatie in Nederland en ontwikkelingen op Europees niveau.

Lees verder

Bedrijfswaardering bij echtscheiding

UNO wordt regelmatig als waarderingsexpert gevraagd om een onderneming te waarderen in geval van echtscheiding. De waarde van het belang kan immers substantieel onderdeel uitmaken van de boedel. Hoe gaat dit proces in zijn werk?

Lees verder