Actueel

Daan Noort: EACTP gecertificeerd

27 september 2018 — Daan Noort, sr. adviseur en partner bij UNO bedrijfsadviseurs, is toegetreden als lid tot de European Association of Certified Turnaround Professionals na het behalen van deze felbegeerde certificering onder professionals.

Lees verder

UNO begeleidt samenwerking tussen Timmerfabriek de Jong – Woudsend en VDM Woningen

7 september 2018 — Timmerfabriek de Jong in Woudsend, gespecialiseerd in houten kozijnen voor de renovatiemarkt, heeft in aannemer VDM Woningen in Drogeham een strategisch partner gevonden. De organisaties gaan de komende jaren inzetten op groei in de renovatie- en nieuwbouwmarkt. UNO begeleidde de ondernemingen bij de totstandkoming van de deal en aandelentransactie.

Lees verder

Laurens Kruize voegt zich bij team UNO Fusie & Overname

Sinds 1 september 2018 is Laurens Kruize onderdeel van het team van UNO bedrijfsadviseurs. We stellen onze nieuwe collega graag aan u voor.

Lees verder

UNO ondersteunt Waste Paper Trade (WPT) bij verkoop aan Chinese Cycle Link International

3 augustus 2018 – Waste Paper Trade, tot voor kort onderdeel van Lumaro Groep in Winschoten (50%) en Tönsmeier Groep in Duitsland (50%), is verkocht aan Cycle Link International, dochtermaatschappij van de beursgenoteerde Chinese papierfabrikant Shanying International Holdings Co Ltd. UNO begeleidde oudpapierhandel WPT bij de complexe internationale verkoopdeal.

Lees verder

Adrie Luning: registered valuator

22 juni 2018 – Afgelopen woensdag mocht Adrie Luning, adviseur bij UNO bedrijfsadviseurs, zich voegen bij de orde van registered valuators in Nederland (NIRV). Adrie volgde het afgelopen jaar de opleiding tot waarderingsexpert aan Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Lees verder

Emissieloze auto’s: wat verandert er voor het verdienmodel van de autodealer?

15 mei 2018 – Over 12 jaar (in 2030) moeten alle nieuwe auto’s die in Nederland worden verkocht emissievrij zijn. Althans, dat is het streven van de Nederlandse overheid, die daarmee Europese richtlijnen volgt. In 2017 was nog maar 2,6% van de verkochte nieuwe auto’s voorzien van een elektrische of hybride aandrijving; een lange weg te gaan dus in verkoopaantallen. Toch kunnen de ontwikkelingen wel eens sneller gaan dan u zich nu realiseert.

Lees verder

Vijfde anti-witwasrichtlijn: Het einde van anonieme virtuele valutatransacties nadert

14 mei 2018 – Vanaf eind 2019 vallen platforms voor het omwisselen van virtuele valuta, virtual currency exchange platforms en custodian wallet providers, binnen de reikwijdte van de vijfde anti-witwasrichtlijn (AMLD5). Het einde van de anonieme transacties met virtuele valuta nadert. De belangrijkste wijzigingen op een rij.

Lees verder

UBO-register: Implementatie uitgesteld tot 2019

20 april 2018 – Minister Hoekstra van Financiën heeft de Tweede Kamer geïnformeerd dat de implementatie van het UBO-register wordt uitgesteld. Het wetgevingstraject loopt vertraging op: het conceptwetsvoorstel wordt naar verwachting pas begin 2019 ingediend.

Lees verder